PP-vapnet Holloway: "Någon måste göra målen"

30 november 2011 16:00

Målskyttar är svåra att hitta. Skellefteå blickade västerut och hittade två i samma klubb, Oscar Möller och Bud Holloway. Kanadensaren Holloway har under sin första säsong i Elitserien visat att han är målfarlig och är efter 25 omgångar en av Elitseriens bästa powerplay-skyttar. "Jag har fått chansen att spela många powerplay, och någon måste göra målen" säger han till Hockeyligan.se.


Bud Holloway värvades till den här säsongen av Skellefteå. Han kom närmast från spel i AHL med Los Angels Kings farmaklubb Manchester Monarchs, där han var lagets poängbästa spelare med 61 poäng på 78 matcher.

– Det är kul att vara här, såg fram emot att få komma hit och få erfarenhet och lära mig nya saker. Har försökt att spela min bästa hockeyn och bidra till laget, säger han.

Med sin vana trogen har han fortsatt att göra poäng, och är tillsammans med fransmannen Pierre-Edouard Bellemare Skellefteås poängbästa spelare. På 25 spelade matcher har nio mål och elva assist kommit från 23-åringens klubba.

– Det har gått bra för mig. Men de flesta säsongerna är upp och ner så man får vara beredd på det. Fast det handlar om att vara positiv och försöka att hjälpa laget trots att man skulle få en svacka.

"Får jag ett läge skjuter jag"

Mest anmärkningsvärt är att av kanadensarens nio mål så har sex av dem kommit i powerplay. Det gör honom till Elitseriens näst bästa powerplayskytt, bara Växjös back Ilkka Heikkinen är bättre med sina åtta fullträffar.

– Jag har fått chansen att spela många powerplay, och någon måste göra målen. Får jag ett läge skjuter jag och hoppas på att pucken smiter in, säger han med ett skratt.

I morgon torsdag är det dags för match för Holloway och hans Skellefteå då man tar sig an konkurrenten Luleå. Trots att det är forwardens andra norrlandsderby så har han märkt att det är en speciell match.

– Jag har bara mött dem två gånger hittills, men det är helt klart en stor match då det inte är så långt mellan städerna. Matchen får stor uppmärksamhet i media och fansen ser fram emot det. Så nu ska ska vi se till att vinna matchen och ta de tre poängen, avslutar en förhoppningsfull Holloway.