Luleå: "Vi hoppas på att Fransson kan spela"

30 november 2011 16:05

Inför säsongens tredje derby mellan Luleå och Skellefteå hoppas norrbottenslaget på att backen Johan Fransson ska vara redo för spel igen. "Frallan" var magsjuk senast, men vi hoppas på att han kan spela på torsdag" säger Luleås assisterande tränare Thomas "Bulan" Berglund till Hockeyligan.se.


Skellefteå har tre raka hemmasegrar mot Luleå och en sak som ofta lyfts fram när de två norrlandsrivalerna ska drabba samman är att Luleå inte har vunnit i Västerbotten sedan januari 1989, det vill säga efter ordinarie tid.

- Vi fokuserar aldrig desto mer på sådana sviter, utan det är mer en grej för er journalister att fokusera på. Men förr eller senare kommer vi hur som helst att vinna i Skellefteå. Vi vann nyligen i Jönköping mot HV71, där vi inte hade vunnit på väldigt länge och nu är det hög tid att vi även gör det i Skellefteå.

"Vi måste få in puckarna"

– Torsdagens match kommer att bli en rolig match och som vanligt när vi möter Skellefteå lär det bli en intensiv och jämn match. För oss gäller framför allt att bli mer effektiva framåt, säger luleåtränaren dagen efter 1-2-förlusten mot Timrå och fortsätter:

– Så här långt har vi oftast skapat mer målchanser än motståndarlaget, men vi har samtidigt haft problem med att få in puckarna. Nu gäller det att fortsätta att jobba stenhårt och försöka sätta fler av våra lägen. Sen måste vi också lyfta vårt spel i powerplay.

Anders Forsbergs trupper vann säsongens första möte mellan lagen med 3-2 i Skellefteå Kraft Arena, men senast lagen möttes var det "Bulans" Luleå som gick segrande ur striden med 2-0 hemma i Coop Arena.

- Senast i Skellefteå ledde vi med 2-0, men tappade till en 2-3-förlust, så nu är det bara att gasa på och hålla ut hela vägen den här gången.

"Förhoppningsvis kan "Frallan" spela

Senast kom norrbottenslaget till spel utan Cam Abbott, Sebastian Enterfeldt, Lukas Kilström, Daniel Mannberg och Johan Fransson. De fyra förstnämnda är inte med på torsdag, men "Bulan" och company håller alltså tummarna för att Fransson ska hinna bli spelklar till derbyt.

- "Frallan" var magsjuk senast, men vi hoppas på att han kan spela mot Skellefteå. I övrigt blir det samma trupp som senast och Johan Gustafsson vaktar målet.