"Vi skulle bli jätteglada om "Jocke" kom hem"

1 december 2011 11:49

I tisdags valde NHL-laget Colorado Avalanche att säga upp kontraktet med Joakim Lindström. Sedan dess har det skrivits spaltmeter om en eventuell återkomst till Skellefteå och det råder föga förvånande inga som helst tvivel om att SAIK mer än gärna vill ha tillbaka sin poängkung. "Det skulle vara jättekul om han kom hem igen" säger Skellefteås sportchef Lars Johansson till Hockeyligan.se.


Colorado satte tidigare den här veckan upp Joakim Lindström på waivers, vilket betyder att andra NHL-lag hade kunnat ta över hans kontrakt utan ersättning. Men inget NHL-lag tog den möjligheten och det har sin tur skapat spekulationer om en eventuell återkomst till Skellefteå för fjolårssäsongens poängkung i Elitserien.

Såvida ingen NHL-klubb nu vill förhandla om ett billigare kontrakt med 27-årige Lindström får den tidigare SAIK-spelaren rikta in sig på spel i Europa. Skellefteå torde också ligga nära till hands för Lindström, då han har ett gällande kontrakt (Lindström utnyttjade i somras sin NHL-klausul) med västerbottenslaget.

"Är så här branschen fungerar"

– "Jocke" har ett kontrakt med oss och vi skulle bli jätteglada om han kom tillbaka till oss. Han är född i Skellefteå och givetvis skulle det vara jättekul om han kom hem igen, säger SAIK:s sportchef och fortsätter:

- Men jag har inte pratat med "Jocke" ännu och vi får se vad som händer. Om han får något i NHL så stannar han där och jag ser gärna att han lyckas i NHL. Det är alltid bra när en spelare drömmer om NHL och har ett driv för att lyckas där. Men som sagt skulle vi bli jätteglada om han kommer tillbaka till Skellefteå, säger Johansson och tillägger:

- Det är så här branschen fungerar och det är ingen idé att hetsa upp sig för tidigt. Det är bara ni medier som är snabba på att blåsa upp det här, vi sitter lugnt i båten och väntar och ser vad som händer.

Förra säsongen i Skellefteå mäktade Lindström med 60 (28+32) poäng på 54 matcher samt 11 (4+7) poäng i SM-slutspelet. Under sin sejour i Colorado hann han med fem poäng på 16 matcher.