Pärssinen: "Var väldigt nära att lägga av"

27 juli 2011 14:48

Forwarden Timo Pärssinen kommer att vara en av Timrås nyckelspelare den kommande säsongen. Nu berättar finländaren att det var väldigt nära att den förra vinterns skadebekymmer satte stopp för hans karriär. "Jag hade nästan bestämt mig för att lägga av" säger Pärssinen till Hockeyligan.se.


I början av januari konstaterades det att Pärssinen åkt på sitt femte diskbråck och samtidigt startade spekulationer om att finländarens karriär eventuellt skulle kunna vara över. Men forwarden vägrade att ge upp och för tillfället laddar han inför det som komma skall i höst.

– Det känns väldigt bra att kunna köra för fullt och förbereda sig på bästa sätt inför seriestarten. Nu är det bara att hålla tummarna för att allt slit inte ska vara förgäves, jag menar om man skulle gå sönder igen, säger Pärssinen.

Hur nära var det egentligen att du lade skridskorna på hyllan i vintras?

- Visst har jag minst sagt haft nog med skadebekymmer och jag hade nästan bestämt mig för att lägga av, säger 34-åringen och fortsätter:

- Men jag kände ändå att ville försöka en gång till och träffade därför sedan tre olika läkare. Om läkarna hade avrått mig från att fortsätta hade jag lagt av, men alla sade att jag kunde fortsätta om jag ville och nu känns det riktigt bra.

På sina 36 matcher under fjolårssäsongen hann timråforwarden med 21 poäng, fördelat på 11 mål och 10 assist. Med den utdelningen slutade finländaren sjua i TIK:s poängliga.

- Det gick riktigt bra fram till att jag gick sönder. Nu hoppas jag verkligen på att kroppen håller så att jag kan ta en stor roll och hjälpa laget framåt i vinter.

Inför 2011/2012 har Timrå haft en rätt stor spelaromsättning.

- Jag ser fram emot den kommande säsongen. De nya spelarna är i bra form och det kommer inte att bli lätt att besegra oss.