"Vill hitta en ny back innan premiären"

30 augusti 2011 12:11

Elitserien 2011/2012 närmar sig med stormsteg och de flesta trupperna är i nuläget fyllda. Men ett lag som fortfarande letar efter förstärkningar är Timrå. "Vi hoppas på att hitta en ny back innan elitseriepremiären" säger TIK:s sportchef Stefan Lindqvist till Hockeyligan.se.


Under den här veckan deltar Timrå i försäsongsturneringen SCA-cup och om lite drygt två veckor drar allvaret igång. Dessförinnan hoppas alltså TIK på att hitta en ny back.

– För tillfället går det sådär med backjakten. Det finns lediga spelare, men de gäller ju också att de passar våra ekonomiska ramar, säger Lindqvist och fortsätter:

- Vi har hållit oss varma och hört oss för, men än så länge har det inte varit några djupare förhandlingar med någon.

Ari Vallin är ett namn som på sistone har kopplats till er, ligger det något i de ryktena?

- Alla lediga backar är föremål för vårt intresse. Men i hans fall är det mest spekulationer. Han tillhör ju den lite dyrare kategorin, så därför är han inte glödhet för oss.

Timrå inleder Elitserien med en bortamatch mot AIK den 15 september.

- Vi samlar på oss namn och drömmen är att hitta en back som är duktig på allting. Men ska jag lyfta fram någon egenskap är defensiven det viktigaste och vi hoppas som sagt på att vi ska lösa det här innan Elitserien börjar, säger sportchefen.