Timrås sportchef: "Vi behöver en back"

4 augusti 2011 11:58

Elitserien 2011/2012 närmar sig med stormsteg och en del av lagen har redan en full trupp. Samtidigt letar vissa klubbar intensivt efter de sista pusselbitarna. I Timrås fall är det fullt fokus på ännu en försvarsvärvning. "Vi behöver en back och helst skulle jag vilja ha en komplett back" säger TIK:s sportchef Stefan Lindqvist till Hockeyligan.se.


Timrås backuppsättning består i nuläget av Jesper Dahlroth, Elias Granath, Antti Halonen, Mat Robinson, Nichlas Torp, Oscar Hedman och Marcus Högström. Men klubbens sportchef vill alltså få in ytterligare en back.

– Vi behöver en till och jag skulle helst vilja ha en komplett back som är bra både offensivt och defensivt. Men det är inte alltid så lätt att få till, då man samtidigt måste hålla sig innanför de ekonomiska ramarna, säger Lindqvist och fortsätter:

- Backarna som finns på marknaden är ju inte direkt några hemliga namn. Vissa väntar på NHL och andra på KHL och därför får vi också avvakta. Hur som helst vill vi få in en back så fort som möjligt och definitivt innan seriestarten.

Två backar med elitserierutin som är lediga är som bekant Anton Strålman och Pavel Skrbek.

- Just nu för vi inga djupare diskussioner eller förhandlingar med någon. Men det är klart att vi följer vad som händer och Strålman som spelat för oss innan är givetvis en drömspelare. Men jag har också full förståelse för att han helst vill stanna i NHL. Skrbek är ju också ett bra namn och vi följer som sagt vad som händer på marknaden.

Hur ser du på era värvningar inför 2011/2012, ni har ju inte mindre än 14 nya spelare?

- Det är lite synd att det ibland blir en så stor omsättning på spelare, men det är samtidigt så det är ibland i den här branschen. Jag menar vissa vill man inte släppa och vissa vill man bli av med och då får man försöka anpassa sig så gott det går, säger sportchefen och fortsätter:

– Hur som helst tycker jag att vi utifrån våra förutsättningar har värvat bra. Flera lag har fler namnkunniga spelare, men vi känns lite yngre och lite fräschare än tidigare. Inför den kommande säsongen har vi också kunnat träna med mycket folk ända från start och det ser bra ut.

- Nu gäller det bara att ta med det ut på isen och även hoppas på att vi inte får en lika skadedrabbad säsong som senast.