Larsson: "Siktar på seriestarten"

12 augusti 2011 12:59

Under en träning i början av augusti fick Timrås Alexander Larsson ett skott på sig. Skottet tog olyckligt på högerhanden och resulterade i ett brutet finger. Nu återstår att se när centern kan vara tillbaka igen. "Målet är att vara tillbaka till seriestarten" säger Larsson till Hockeyligan.se.


Larsson ser alltså ut att missa åtminstone samtliga inplanerade träningsmatcher.

– Fingret är av på ett litet dumt ställe, det vill säga mitt i leden och därför kommer det att ta sin lilla tid innan jag kan spela igen. Jag kommer att göra en ny läkarkoll om någon vecka för att se att det har läkt ordentligt, säger Larsson och fortsätter:

- Man hoppas ju alltid att man ska kunna komma tillbaka så fort som möjligt, men målet är i alla fall att jag kan vara tillbaka i laget lagom till seriestarten.

Förra säsongen spelade 25-årige Larsson 49 matcher för TIK och noterades totalt för sju poäng.

- Det är givetvis surt att åka på en skada redan under försäsongen och det är ju inte det roligaste att åka runt utan puck antingen innan eller efter laget tränar. Jag får se det som en förlängd sommarträning och om jag skulle vara med på lagets ispass i nuläget skulle jag nog ändå mest vara i vägen.

Timrå inleder årets elitseriespel med en bortamatch mot AIK den 15 september.