Lander: "Har långt kvar till min dröm"

24 augusti 2011 15:54

På måndag inleder Anton Lander ett nytt kapitel i sin ishockeykarriär när han tar flyget till Nordamerika. Centern tänker nu göra allt för att förverkliga sin NHL-dröm, men samtidigt passar han på att hylla sin moderklubb. "Jag har många bra minnen från Timrå och jag hoppas att jag är välkommen tillbaka" säger Lander till Hockeyligan.se.


Efter 24 poäng på 49 elitseriematcher för Timrå under 2010/2011 ska fjolårets JVM-kapten Lander nu snart alltså ta planet över Atlanten.

– Det rullar på bra. Jag har kört med Timrå hela sommaren och på måndag är det dags att åka över. Det ska bli väldigt kul och inspirerande att försöka slå sig in i Edmonton, säger Lander.

Sedan tidigare spelar både Magnus Pääjärvi och Linus Omark i Oilers.

- Det känns som bra timing både för mig och Edmonton att jag åker över nu. Laget gör en satsning på unga spelare och det känns som att tåget går nu, säger den 20-årige centern och fortsätter:

- Och visst känns det tryggt att det finns andra svenskar i laget. "Mange" kommer förresten att plocka upp mig när jag kliver av planet och honom känner jag väldigt bra sedan tidigare.

Hur ser du på dina möjligheter att ta en plats i Oilers?

- Jag har fortfarande långt kvar till min dröm, men jag kommer absolut att göra mitt bästa för att bli en NHL-spelare och jag är beredd att betala priset. Om det inte blir NHL direkt får jag kriga i Edmontons farmarlag Oklahoma City Barons.

Lander och Sebastian Erixon blev som bekant tidigare i somras hyllade av Timrå, genom en avskedsmatch där Team Lander/Erixon mötte TIK. Ett arrangemang som definitivt uppskattades av sundsvallssonen själv.

- Det var en fantastisk rolig upplevelse och en härlig inramning. Dessutom stod fansen för ett väldigt fint tifo. Jag hoppas att det inte var min sista match i Timrå och att jag även är välkommen tillbaka när jag är klar i Nordamerika, säger Lander och tillägger:

- Jag har många bra minnen från Timrå, både från läktaren och som spelare och visst betyder det väldigt mycket när klubben tar sig tid och ordnar en avskedsmatch. Att det sedan var runt 4500 personer på läktaren gjorde ju inte saken sämre.

Hur ser du Timrå 2011/2012?

- Laget har sett bra ut på träningarna. Det är mycket fart och skridskoåkning och Timrå kommer att bli jobbiga att möta. Det är också kul att "Bagarn" (Johan Andersson) och Yared (Hagos) nu är tillbaka och överlag tycker jag att nyförvärven ser bra ut. Jag hoppas verkligen att det går bra för Timrå i vinter.

Nyligen blev ju också ytterligare en hemvändare klar för TIK, det vill säga Jonathan Hedström som har skrivit på ett tryout-kontrakt med medelpadsklubben.

- "Jonte" är en skön person och en duktig spelare. Han har haft några tunga säsonger, men nu verkar det vara en helt annan glädje i honom.