"Bagarn": "Känns som en omstart"

2 augusti 2011 11:57

Efter en tung säsong i Linköping är Johan "Bagarn" Andersson nu tillbaka i Timrå. "Det var ett lätt beslut att välja Timrå. Det känns som att jag flyttar hem igen och hockeymässigt känns det som en omstart" säger Andersson till Hockeyligan.se.


Andersson har tidigare gjort tre säsonger i TIK och det råder inga som helst tvivel om att den 27-årige centern är nöjd över att vara tillbaka i medelpadsklubben, som han senast representerade säsongen 2008/2009.

– Det ska bli jätteroligt och det känns väldigt spännande att vara tillbaka i Timrå. Laget är också ett helt annat jämfört med hur det såg ut senast jag var här, då Timo Pärssinen är den enda spelaren som är kvar i klubben, säger "Bagarn" och fortsätter:

- Men årets upplaga av Timrå känns spännande och vi har en god känsla i truppen. Vi har många unga svenska killar som kör hårt och vi kommer att ge allt för att i första hand ta oss till slutspel.

Bland nyförvärven märks bland annat målvakterna Joakim Lundström och Stefan Ridderwall, backen Mat Robinson samt forwarden Petr Vampola.

- Våra målvakter blir nyckelspelare och jag tror att båda två kan ta kliv framåt i år. Vidare ser Robinson bra ut och Vampola blir förhoppningsvis viktig för oss. Anfallsmässigt blir även Pärssinen viktig och jag hoppas verkligen att han får vara skadefri.

"Bagarns" elitseriefacit är så här långt 88 poäng på 343 matcher (han har även spelat för Färjestad) och förra säsongen spelade centern alltså för Linköping, där han totalt noterades för sju poäng på 51 matcher.

- Jag hade en tuff säsong i LHC. Där fanns många bra spelare och det var tävling varje dag.

Hur kändes det när Linköping meddelade att de inte ville förlänga ditt kontrakt?

- Jag har fått sådana besked tidigare och det är så branschen funkar. Det enda som gäller nu är att höja mitt spel till den kommande säsongen. Hur som helst var det ett lätt beslut att välja Timrå. Det känns som att jag flyttar hem igen och hockeymässigt känns det som en omstart.

I Timrås fall kombinerades ispremiären med en träningsmatch mot Team Lander/Erixon, det vill säga ett stjärnspäckat lag med gamla timråspelare. Arrangemanget var ett sätt att tacka de blivande NHL-spelarna Anton Lander och Sebastian Erixon för deras tid i TIK.

- Det var en rolig match med mycket folk på läktarna och en bra idé av föreningen. Synd dock att vi förlorade, säger motalasonen Andersson och fortsätter:

- En del kommer kanske att tippa oss långt ner i elitserietabellen, men vi kommer som sagt att ge järnet och det kommer inte att bli lätt att vinna mot Timrå i vinter.