Nedsläpp: Färjestad får tillbaka Johansson

16 januari 2013 17:54

En höftoperation har hållit Färjestads Mikael Johansson borta från spel ända sedan karlstadlagets bortamöte med Timrå den 17 november. 17 matcher senare och lagom till onsdagens toppmöte med formstarka Linköping är Johansson nu tillbaka i FBK:s trupp igen. Här hitttar du även allt du behöver veta inför onsdagens andra elitseriematch, där Rögle siktar på lagets fjärde raka hemmaseger och Brynäs samtidigt vill bryta en tre matcher lång förlustsvit.


Rögle - Brynäs

Tabelljumbon Rögle har vunnit de tre senaste hemmamatcherna och även tagit minst en poäng per match i sina fem senaste hemmamatcher. Närmast kommer Rögle från lördagens 3-0-seger mot Växjö och den matchen var samtidigt Janne Karlsson första match som huvudtränare för ängelholmslaget.

Tabellåttan Brynäs har samtidigt förlorat de tre senaste matcherna, senast 2-6 i lördagens SM-finalrepris mot Skellefteå.

Viktor Lindgren (rebab), Jakob Lilja (skadad), Anton Cederholm, Tobias Törnkvist och Thomas Spelling (utlånad till Oskarshamn) saknades senast för Rögle. Tobias Törnkvist är nu med som extraspelare, medan Daniel Zaar den här gången saknas i laguppställningen. I övrigt ställer RBK upp med samma formationer som senast. Därmed saknar Rögle fortfarande Viktor Lindgren och Jakob Lilja.

Andreas Thuresson, Jonas Nordquist och den långtidsskadade duon Simon Bertilsson och Lars Jonsson saknades senast för Brynäs. Cody Franson har lämnat gävlelaget. Thuresson, Bertilsson och Jonsson saknas fortfarande, men Nordquist är nu tillbaka och han utgör fjärdekedjan tillsammans med Daniel Widing och Sebastian Lauritzen.

Alexander Lindgren hamnar därmed utanför truppen och värt att nämna är också att även Robin Rahm saknas i kvällens laguppställning och i stället står Anton Hedberg med som reservmålvakt bakom Johan Holmqvist.

Christian Djoos är sjundeback, Mats Lavander extraforward och vidare byter Emil Molin plats med Jonathan Granström, vilket innebär att Granström i kväll spelar med Calle Järnkrok och Elias Lindholm.

Den här säsongens matcher mellan lagen har slutat med två vinster för Brynäs och en seger för Rögle, där segersiffrorna har skrivits till 4-3 och 5-4 efter förlängning till BIF och 5-4 efter förlängning till RBK.

Linköping - Färjestad

I lördags slog Linköping MODO med 4-3 efter förlängning, medan Färjestad senast förlorade mot AIK med 2-3.

Elitseriens formstarkaste lag och serietrean Linköping har vidare vunnit sina sju senaste matcher, vunnit sina tre senaste hemmamatcher samt tagit minst en poäng per match de fem senaste hemmamatcherna.

Eric Himelfarb, Mattias Weinhandl och Jesper Pettersson var inte med senast för Linköping. Himelfarb är nu tillbaka i laget och han är i kväll center mellan Robin Figren och Jonas Almtorp.

Christopher Fish, som var med senast, saknas den här gången på grund av en lindrig hjärnskakning och kvällens fjärdekedja i LHC består i kväll av Joachim Nermark, Erik Lindhagen och Sebastian Karlsson. Inte heller målvakten Andreas Andersson finns med i kvällens laguppställning och backup till Christian Engstrand är i stället Marcus Högberg. Claes Nordén är uppsatt som extraspelare.

Färjestad ställde senast upp utan Rickard Wallin, Wilhelm Westlund samt den långtidsskadade trion Sanny Lindström, Mikael Johansson och Oscar Klefbom. Wilhelm Westlund är inte med den här gången heller och Rickard Wallin står numera med på listan över långtidsskadade spelare, men positivt för FBK är att Mikael Johansson i kväll alltså gör comeback. I sin comeback spelar Johansson i fjärdekedjan med Martin Röymark och Max Görtz.

Christian Berglund tvingades kliva av måndagens träningspass och var ett frågetecken inför kvällens match, men Berglund står med i förstakedjan med Jack Connolly och Per Åslund. Linus Fröberg och Joakim Nygård är extraspelare.

Säsongens inbördes möten har slutat med två vinster för Färjestad (7-2 och 3-2) och en seger för Linköping (4-1).