Rickard Wallin långtidsskadad

15 januari 2013 13:58

En spricka i skelettet i underbenet stoppar Färjestads center och lagkapten Rickard Wallin från spel i första hand fram till och med landslagsuppehållet i februari. "Ett jättetungt besked att få att man inte kan vara med och hjälpa laget under några veckor, men jag ska göra allt jag kan för att komma tillbaka så fort det bara går" säger Wallin till karlstadlagets hemsida.


I Färjestads bortamatch mot HV71 för en knapp vecka sedan kolliderade Rickard Wallin med en HV71-spelare, Wallin föll sedan och fick samtidigt motståndaren över sig. Skadan tycktes till en början inte vara så allvarlig, men efter måndagens magnetröntgen konstaterades att Wallin drabbats av en spricka i underbenet.

- Det positiva är att inga korsband eller ledband är skadade, men vi behöver göra ytterligare kompletterande undersökningar och granska bilderna vidare för att med säkerhet kunna fastställa skadans omfattning. Cykel och rehab blir planen för att få Wallin tillbaka i spel, säger FBK:s sjukgymnast Mattias Hell till klubbens hemsida.

Hittills den här säsongen har Wallin samlat på sig 26 poäng på 38 matcher.
- Det är klart att det är ett stort avbräck. Rickard är vår kapten och står för mycket av det spel vi spelat den senaste tiden. Eftersom det är en fraktur är det ingenting vi kan påverka, det får ta den tid det tar och det är naturligtvis tråkigast för "Walle" själv, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.