Arlbrandt: "Jag spelar i en fantastisk kedja"

14 januari 2013 16:30

Efter juluppehållet har Linköping gått som tåget i Elitserien och LHC återfinns just nu på en tredjeplats i tabellen. Östgötarna har för närvarande sju raka segrar i ryggen och mycket av lagets fina resultat kan man tacka forwarden Pär Arlbrandt för. "Framgång föder ofta framgång" säger smålänningen till Hockeyligan.se angående varför hans kedja har gjort succé så här långt den här säsongen.


Pär Arlbrandt gjorde sin poängmässigt bästa elitseriesäsong 2010/2011 där han mäktade med 40 poäng på 55 matcher, då i Luleå-tröjan. Forwarden är nu uppe i 38 poäng på lika många matcher och har en god chans att slå sitt tidigare rekord. Tillsammans med kedjekamraterna Carl Söderberg och Simon Hjalmarsson har han gjort succé i Linköping och efter juluppehållet har dessutom bitarna börjat falla på plats för övriga spelare i laget.

– Största orsaken till att det går bättre nu är defensiven och att vi inte har släppt till så mycket chanser eller mål. Vi har gjort rätt mycket mål hela säsongen egentligen. Så på det stora hela är nyckeln att vi har fått till defensiven lite bättre än innan tycker jag, säger jönköpingssonen som också håller med om att målvaktsspelet har blivit allt vassare allt eftersom säsongen har fortskridit.

– Målvakterna (Christian Engstrand och Andreas Andersson) har varit fantastiskt bra hela året, men de har höjt sig lite nu också kanske och de är absolut en bidragande orsak till våra vinster.

30-årige Arlbrandt innehar för tillfället andraplatsen i lagets interna poängliga där han återfinns mellan kedjekamraterna Söderberg och Hjalmarsson. Dessutom har smålänningen bäst plus/minus statistik i hela Elitserien med +19 och menar att han kan tacka sina kedjekamrater för mycket av sina framgångar.

– Den klassiska klyschan att jag spelar i en fantastisk kedja stämmer och det är jättekul. Vi har bra kemi och framgång föder ofta framgång och hela den biten.

Ditt kontrakt löper ut efter den här säsongen, har du funderat någonting på framtiden?
- Det är klart att jag har funderat, men jag har inte tagit något beslut än. Vi får se vad som händer. Jag har pratat lite med Linköping, men det är inget som är klart.

"Vi måste vara ruggigt ödmjuka"

Ni hade problem med hemmaspelet i inledningen av säsongen, vad har förändrats sedan dess?
- Det var helt enkelt att vi inte var tillräckligt disciplinerade och ödmjuka. Vi bjöd på alldeles för mycket. Vi bjöd på kontringar och satte våra målvakter i konstiga situationer. Vi gick bort oss alldeles för mycket helt enkelt.

I Linköpings senaste match vände laget ett 0-3 underläge till 3-3 och vann sedan på övertid efter att Magnus Johansson skjutit extrapoängen till östgötarna. Arlbrandt stod då för två poäng. På onsdag står tabellfyran Färjestad för motståndet i vad som brukar kallas för en sexpoängsmatch. Arlbrandt själv vet precis vad som krävs för att besegra karlstadlaget.

– Vi måste fortsätta på samma sätt. Färjestad är nästan ännu bättre på bortaplan än på hemmaplan och är väldigt disciplinerade och smarta. Vi har stor respekt för dem så vi måste vara ruggigt ödmjuka och göra en kanonmatch för att förlänga sviten, så är det bara.