Matchguider: Kapten Sundqvist ska leda Brynäs till revansch

15 januari 2013 16:20

Senast de regerande mästarna Brynäs gästade Lindab Arena i Ängelholm vann Rögle med 5-4 efter förlängning. På onsdag jagar Brynäs inte bara revansch borta mot Rögle, gävlelaget är också ute efter att bryta sin tre matcher långa förlustsvit. Här hittar du också allt inför onsdagens andra möte, det vill säga Linköping mot Färjestad.


Rögle - Brynäs

Rögle har vunnit de tre senaste hemmamatcherna och ängelholmslaget har även tagit minst en poäng per match de fem senaste hemmamatcherna. I lördags besegrade Rögle Växjö med 3-0 och därmed fick RBK:s nytillträdde tränare Janne Karlsson en väldigt bra start på sitt nya jobb. Karlsson är samtidigt väldigt tydlig med vad som måste bli bättre framöver.

– Det är bara att titta på statistiken, vi har släppt in mest mål i fem-mot-fem-spel samt i boxplay. Det är givetvis de defensiva bitarna vi måste förbättra, säger han till Hockeyligan.se.

Brynäs har samtidigt förlorat de tre senaste matcherna, senast 2-6 i lördagens SM-finalrepris mot Skellefteå.

– Vi är riktigt revanschsugna nu efter de dåliga matcherna vi haft här på slutet. Senast krigade vi jävligt hårt, men vårt grundspel funkade inte riktigt som vi ville. Det känns som att det är dags att börja vinna nu igen och vi är riktigt taggade, säger Brynäs lagkapten Jörgen Sundqvist till BIF:s hemsida.

Den här säsongens matcher mellan lagen har slutat med två vinster för Brynäs och en seger för Rögle, där segersiffrorna har skrivits till 4-3 och 5-4 efter förlängning till BIF och 5-4 efter förlängning till RBK.

Noterbart är också att Rögles Alexander Barta har gjort minst en poäng per match de fyra senaste matcherna.

Viktor Lindgren (rebab), Jakob Lilja (skadad), Anton Cederholm (J20), Tobias Törnkvist (J20) och Thomas Spelling (utlånad till Oskarshamn) saknades senast för Rögle.

RBK ställer nu upp med samma manskap som under de senaste matcherna. Målvakt spikas på matchdagen och på rehabfronten är såväl Viktor Lindgren och Jakob Lilja på is och tränar igen, men ingen av dem spelar på onsdag mot Brynäs, meddelar ängelholmslaget på klubbens hemsida.

Andreas Thuresson, Jonas Nordquist och den långtidsskadade duon Simon Bertilsson och Lars Jonsson saknades senast för Brynäs. Cody Franson har lämnat gävlelaget.

– Thuresson är på väg tillbaka, men inte klar för spel än. Nordquist har varit sjuk, men kommer tillbaka till onsdagens match, säger BIF:s tränare Tommy Jonsson till klubbens hemsida.

Brynäs-TV: Hansen inför matchen

Linköping - Färjestad

Elitseriens formstarkaste lag Linköping har vunnit sina sju senaste matcher, vunnit sina tre senaste hemmamatcher samt tagit minst en poäng per match de fem senaste hemmamatcherna.

– Det är viktigt att vi rider på det sätt som vi har spelat den senaste tiden. Vi har varit stabila efter jul och vi har höjt vår lägstanivå kraftigt efter jul. Det är viktigt att vi fortsätter spela stabilt och gediget, säger Linköpings tränare Roger Melin till LHC:s hemsida.

Senast, det vill säga i lördags, slog LHC MOOD med 4-3 efter förlängning, för övrigt efter att ha vänt från ett 0-3-underläge till 4-3. Färjestad förlorade i sin tur i lördags mot AIK med 2-3.

Elitseriens och LHC:s skyttekung Carl Söderberg har assisterat till minst ett mål per match de fyra senaste matcherna, men Färjestads Chris Lee har samtidigt gjort minst ett mål per match de fyra senaste matcherna.

Säsongens inbördes möten har slutat med två vinster för Färjestad (7-2 och 3-2) och en seger för Linköping (4-1).

– Vi vill ta revansch för förlusten senast Färjestad var här och vi har dessutom minusstatistik mot Färjestad. Det vill vi jobba ikapp och framförallt vinna en match på hemmaplan mot dem, säger Melin.

Eric Himelfarb, Mattias Weinhandl och Jesper Pettersson var inte med senast för Linköping.

– Eric Himelfarb är spelklar. Christopher Fish måste vila på grund av en lindrig hjärnskakning, men ska sedan tillbaka till Örebro. Claes Nordén är trettonde forward, uppger LHC på klubbens hemsida.

Wallin långtidsskadad - Johansson tillbaka

Färjestad ställde senast upp utan Rickard Wallin, Wilhelm Westlund samt den långtidsskadade trion Sanny Lindström, Mikael Johansson och Oscar Klefbom. Rickard Wallin kommer också att saknas de närmaste veckorna, men positivt för FBK är att Mikael Johansson gör comeback mot Linköping.

Johansson har inte spelat sedan Färjestads bortamöte med Timrå den 17 november. Dagen efter gjordes ett ingrepp i höften och sedan dess har han stått utanför laget i 17 matcher. Men på onsdag mot LHC gör han alltså comeback.

- "Micke" har sett riktigt bra ut på träning den senaste tiden, men vi kommer ändå att matcha in honom försiktigt, säger FBK:s tränare Leif Carlsson till klubbens hemsida.

Christian Berglund tvingades dock kliva av måndagens träningspass och han ska undersökas vidare under tisdagen. Den tidigare knäskadade Wilhelm Westlund deltog fullt ut på träningen och är troligen spelbar under veckan om det skulle behövas. Allt enligt Färjestads hemsida.

LHC-TV: Zackrisson: "Det blir en tuff match"