Karlsson: "Rögle ska vara kvar i Elitserien"

15 januari 2013 11:25

Under lördagen gjorde tränaren Janne Karlsson sin första match med sin nya klubb Rögle. Skånelaget befinner sig för tillfället på sistaplats i tabellen och har tio poäng upp tiondeplatsen som för närvarande innehavs av fjolårets nykomling Växjö. Med Karlsson i båset inkasserade Rögle en välbehövlig trepoängare då man slog just Växjö med hela 3-0 på hemmaplan. "Den satt fint" säger Karlsson till Hockeyligan.se om vinsten.


Janne Karlsson har ett förflutet i flera av Elitserieklubbarna varav senaste adressen var HV71 säsongen 2010/2011 med vilka han ledde till SM-guld säsongen 2009/2010. Växjösonen har även tränat Frölunda samt Linköping som han tog till lagets två enda SM-finaler. Senast kommer Karlsson från KHL-klubben Atlant Mytishchi som valde att ersätta svensken med Sergei Svetlov. Nu väntar en svår men spännande uppgift för 54-åringen.

Vad har du för målsättningar med ditt Rögle inför slutet av säsongen?
- Vi tar det lugnt och fint och det är fullt fokus på varenda match. Vi har inte tagit något riktigt beslut men i slutänden så är målsättningen att Rögle ska vara kvar i Elitserien nästa år. Sedan finns det ju två vägar dit men vi kommer gasa på hela tiden.

"Just nu gäller det att göra allt"

Under säsongen 2006/2007 tog du upp ett krisdrabbat Linköping från en kvalserieplats till en fjärdeplats, är det en liknande "Karlsson-effekt" du vill se i Rögle?
- Jag unnar mig inte lyxen att tänka så. Vi tar det byte för byte så att vi behåller fokus hela tiden. Just nu gäller det att göra allt, i varje byte och varje match.

Vad är det som ni måste förbättra då?
- Det är bara att titta på statistiken, vi har släppt in mest mål i fem mot fem spel samt i boxplay. Det är de defensiva bitarna vi måste förbättra givetvis.

Rögle har under januari plockat nio poäng av tolv möjliga och formkurvan pekar uppåt. Trots två av tre segrar innan Karlssons intåg valde Rögle alltså att ersätta huvudtränaren Dag Tangnes som istället har fått ikläda sig rollen som assisterande tränare. Under onsdagen möter skåningarna svenska mästarna Brynäs som i sin tur haft problem under den senaste tiden. Gävlelaget kommer från tre raka förluster varav senaste matchen slutade 2-6 mot Skellefteå. Tränare Karlsson fokuserar dock på nuet.

– Jag har inte börjat tänka på den matchen än. Det är för långt fram för min del och just nu har jag annat att jobba med, säger Karlsson när Hockeyligan.se pratade med tränaren under måndagen.