Milan Gulas grejade säsongens första hattrick

20 oktober 2014 15:05

Det tog tolv omgångar av SHL 2014/2015 innan vi fick se säsongens första hattrick. Det kom under lördagen i Löfbergs Arena då Milan Gulas såg till att smälla dit sina tre första kassar för säsongen under en och samma match mot Skellefteå AIK.

Det första målet kom i den första perioden i powerplay och betydde 1-1 för hemmalaget. Färjestad vann en tekning i offensiv zon bak till Jesper Jensen som klippte till mot mål. Där framför stod Milan Gulas och med en målskytts precision kunde han styra in pucken i nät.

Det andra målet var av det mer turliga slaget. Gulas trampade runt en Skellefteå-back på högerkanten och kom ner mot den förlängda mållinjen. Väl där kastade han bara in pucken mot mål och på något vis gled den in under benskydden på Skellefteås målvakt Markus Svensson.

Det hela fullbordades sedan i den andra perioden när pucken damp ner framför Markus Svensson i Skellefteåkassen. Milan Gulas dök upp coh kunde snyggt och enkelt sprätta upp 3-1 pucken i nättaket. Ett tredje mål för Färjestad som också betydde ett tredje mål för Gulas.

Därmed blev den tjeckiske Milan Gulas den första spelaren i SHL att bjuda på ett hattrick denna säsong.