Trippla mål gav Lindholm fantastiskt hattrick

26 januari 2015 16:10

Under lördagens match mellan Djurgården och Skellefteå klev Pär Lindholm fram och visade vägen för västerbottningarna. Han gjorde tre mål i lagets seger och blev därmed den sjätte spelaren den här säsongen som svarade för ett hattrick i SHL.

Pär Lindholm kom in som en virvelvind när säsongen drog igång i september. Han var tillbaka i Skellefteå efter att ha skaffat sig erfarenhet på annat håll, gjorde två mål i debuten och förljde upp med ytterligare ett i matchen efter.

Sedan har det gått lite upp och ner, det har visserligen trillat in några mål här och där, men mot Djurgården lossnade det ordentligt för honom.

Han gav först sitt lag ledningen i den första perioden efter att ha fått pucken till skänks i bra skottposition och Mikael Tellqvist i djurgårdskassen kunde inget göra.

I andra perioden hängde han med Janne Pesonen upp i en snabb omställning och styrde påpassligt in 3-1 och i tredje perioden hamnade han i samma position som vid det första målet fast på motsatt sida om Tellqvist. Den här gången smekte han upp gummit högt i mål och kunde då konstatera att hans hattrick var i hamn.