Holzapfel stod för säsongens andra hattrick

27 oktober 2014 13:35

I Gavlerinken Arena bjöds vi på säsongens andra hattrick då HV71:s forward Riley Holzapfel slog till tre gånger om när gästerna vann mot Brynäs med hela 7-4 i omgång 15 av SHL.

Holzapfel både inledde och avslutade målskyttet för HV71. Det startade i den första perioden då Holzapfel kvitterade Brynäs ledning fram till 1-1 då han var påpassligt framme på en målvaktsretur. Holzapfel var klinisk då han skickade upp pucken i nättaket.

Den andra fullträffen kom redan efter nio sekunders spel i den andra perioden. Brynäs tappade pucken i mittzonen och Holzapfel snodde åt sig den och satte högsta fart, bröt in från vänsterkanten och satte pucken snyggt och lågt bredvis Brynäs keeper Bernhard Starkbaum.

Den sista pucken i nät var också spiken i kistan för både matchen och Holzapfels hattrick. Brynäs hade tagit ut målvakten i jakt på reducering men från egen zon kunde Holzapfel skicka in pucken i nät som förkunnade slutresultatet fram till 7-4 för HV71.

Målet förkunnade också att Riley Holzapfel gjort sitt första hattrick denna säsong och det andra totalt.