Jakub Vrana svarade för säsongens fjärde hattrick

1 december 2014 11:15

Vi har tidigare under säsongen fått se tre spelare göra hattrick i SHL. På fredagskvällen kom det fjärde och det var Linköpings Jakub Vrana som då stod i rampljuset. Han gjorde tre mål i lagets bortaseger över Färjestad och profilerar sig alltmer som en av lagets drivande offensiva spelare.

Linköpings tjeckiske forwardstalang Jakub Vrana har gasat på rejält på sistone och varit ledande i laget gällande produktiviteten framåt. I lagets match mot Färjestad i fredags fick han också känna på att göra hattrick i SHL.

Han inledde målskyttet i matchen genom att påpassligt slå in en retur intill stolpen i första perioden. Lagen följdes åt målmässigt och Vrana gav sedan Linköping återigen ledningen i matchen med sitt mål fram till 5-4 i tredje perioden. Det var ett vackert mål, ett direktskott på passning från Jacob Micflikier.

Matchen avgjordes på straffläggning och Linköpings lagledning visade bra fingertoppskänsla när de slängde in Vrana när det skulle avgöras. Han hittade luckan mellan benen på Fredrik Pettersson-Wentzel och säkrade i och med det en extra poäng till laget.