Näkyvä säsongens tredje hattrickhjälte

3 november 2014 11:35

I lördagens hemmamatch för Luleå Hockey mot Färjestad hette den stora matchhjälten Kristian Näkyvä. Han svarade för lagets samtliga tre mål i matchen som avgjordes efter straffläggning och blev därmed den tredje spelaren som gjort hattrick i SHL 2014/2015.

Luleå var efter den första perioden i underläge med 0-2 mot Färjestad. Spelaren som skulle råda bot på det var Luleås finländska back Kristian Näkyvä.

Tre minuter in på den andra perioden slog han till med ett snabbt skott direkt efter vunnen tekning i anfallszon. Skottet var tillräckligt väl placerat för att överlista Justin Pogge i gästernas mål.

Andra målet dröjde ända till slutet av ordinarie matchtid när nervositeten börjat växa hos flertalet av åskådarna i COOP Norrbotten Arena. Matchuret stod på 15:03 när Näkyvä slog till med ett nytt skott utifrån som letade sig in i nät.

I den avslutande straffläggningen fick han sedan chansen att lägga den avgörande straffen. Mål skulle innebära seger och Näkyvä var obeveklig när han skrinnade fram och satte pucken mellan benskydden på Pogge.