Erik Forsell säsongens femte hattrickhjälte

5 januari 2015 10:40

För femte gången den här säsongen fick vi se en spelare bli tremålsskytt när Skellefteås Erik Forssell i lagets senaste match borta mot MODO lyckades med bedriften. Forssells hattrick gjorde att han gick förbi Andrew Calof i lagets interna skytteliga upp på tolv mål.


Skellefteå hamnade tidigt i tvåmålsunderläge men hade innan första periodens slut hämtat in detta. Det var just Forssell som satte kvitteringen till 2-2 i slutskedet av perioden, ett enkelt mål där han gav pucken den avgörande skjutsen in över mållinjen.

I andra perioden gick Skellefteå ifrån i målprotokollet. Forssell inledde med sitt mål fram till 3-2 när han i powerplay serverades pucken framför kassen och nöp till direkt.

Han satte sedan 5-2 i slutet av perioden efter att ha kommit störtande vid bortre stolpen och vinklat in pucken som i en båge nätt och jämnt passerade mållinjen. Därmed var hans hattrick fullbordat, något som inte hänt på länge.

– Det var mitt första i den här ligan, jag gjorde ett i HockeyAllsvenskan för åtta-nio år sedan. Det är ganska lätta mål om man säger så, det första var väl en stöld, kommenterade Forssell själv i C More.