"Blir förvånad om Pikkarainen/Burström kan spela mot Brynäs"

21 november 2011 15:29

I fredags mot Frölunda kom Skellefteå till spel utan både Hannu Pikkarainen och Niclas Burström. Inför torsdagens match mot Brynäs ser det ut som att SAIK återigen får klara sig utan sina två backar. "Jag skulle bli förvånad om de kan vara med redan på torsdag" säger SAIK:s läkare Karin Granberg till Hockeyligan.se.


Hannu Pikkarainens elva poäng på 21 matcher är poängbäst bland Skellefteås backar och Niclas Burström ligger i sin tur fyra i den statistiken, då han så här långt har mäktat med fyra poäng på 20 matcher. Men nu pekar alltså det mesta på att västerbottenslaget återigen tvingas komma till spel utan backduon.

- Båda två har mjukdelsskador och jag skulle bli förvånad om de kan vara med redan på torsdag. Men nu kommer de att träna på och vi vet mer på onsdag. Det kan som bekant skilja sig mycket från dag till dag. Men som sagt tror jag att de fortfarande behöver lite mer tid innan de kan spela igen. Hur som helst rör det sig inte om några allvarligare skador, säger Skellefteås läkare.

Klockare: "Revansch som gäller"

SAIK:s assisterande tränare Stefan Klockare fyller på.
- Självklart vore det bra om vi skulle kunna matcha fullt lag, men vi får se vad som händer och det är bara att hålla tummarna för att både Pikkarainen och Burström är tillbaka så fort som möjligt, säger han till Hockeyligan.se.

Skellefteå mötte Brynäs så sent som i onsdags, i en match där man fick se sig besegrade med 1-3 hemma i Skellefteå Kraft Arena.

- Vi hade tre raka vinster innan landslagsuppehållet och efter det har vi nu två raka förluster (red anmärkning: även 1-3 mot Frölunda i fredags). Så det går i vågor, men trots förlusterna tycker jag att vi har haft bra tendenser i spelet. Som vanligt gäller det att utnyttja våra målchanser och det är revansch som gäller.