Dackell: "Ska testa på is senare i veckan"

23 november 2011 15:33

En knäskada har stoppat Brynäs lagkapten Andreas Dackell från spel sedan den 12 oktober och den 38-årige forwarden har därmed missat gävlelagets tolv senaste matcher. "Som det ser ut just nu är det spel tidigast i slutet av nästa vecka som gäller" säger Dackell till Hockeyligan.se.


Inför torsdagens match mot Skellefteå ligger Brynäs veteran Dackell elva i lagets poängliga, då han så här långt har noterats för åtta poäng på elva matcher.

Att Dackell är spelsugen är solklart, men när han kan spela igen är dock alltså mer oklart.

- Jag testade att gå på is förra veckan, men det kändes sådär och nu vet jag faktiskt inte när det blir spel igen. De senaste dagarna har jag vilat lite och jag har inte heller varit på is på en vecka. Nu är det i stället mest motionscykel och styrketräning som gäller, säger BIF-spelaren och fortsätter:

- Jag har tänkt testa på is igen senare den här veckan och vi får se hur det går. Man vill ju alltid spela så mycket och så snabbt som möjligt, men som det ser ut just nu är det som sagt tidigast i slutet av nästa vecka som gäller, säger Dackell och tillägger:

– Man vill ju känna sig fräsch när man går in igen och det är alltid bättre att vara på den säkra sidan innan man gör comeback efter skada.