Hyvönen: "Hoppas på spel nästa vecka"

23 november 2011 14:36

Färjestads Hannes Hyvönen har inte spelat match sedan den 5 november och de regerande mästarna ser ut att få vänta på sin skyttekung åtminstone ett tag till. "Det finns ingen anledning att stressa fram en comeback, men jag hoppas på att jag kan spela igen nästa vecka" säger Hyvönen till Hockeyligan.se.


Med sina åtta poäng på tolv matcher ligger Hannes Hyvönen just nu fyra i Färjestads poängliga. Men hans sex mål räcker fortfarande till en ledning i karlstadlagets skytteliga.

Nu har han dock missat Färjestads tre senaste matcher och det verkar alltså inte bli något spel för finländaren den här veckan heller.

– Jag har en känning i benet, men det rör sig inte om någon allvarlig skada. Hur som helst kan jag för tillfället inte åka skridskor med full kraft och då är det svårt att göra någon nytta på isen, säger Hyvönen och fortsätter:

- Jag var på is i dag och det börjar kännas bättre och bättre, men innan jag går in och spelar matcher igen vill jag ha två bra träningar utan någon skadekänning. Det finns heller ingen anledning att stressa fram en comeback, då det alltid är bättre att vara på den säkra sidan. Men jag hoppas som sagt på att jag kan spela igen nästa vecka.

Under landslagsuppehållet blev det klart att du stannar i Färjestad resten av säsongen. Hur kändes det att förlänga kontraktet med FBK?

- Det känns jättebra att få stanna i Färjestad, då jag trivs väldigt bra här. Nu är det bara att hoppas på att jag kan vara med och bidra igen så fort som möjligt.