Rundblad: "Jag har fått en grym chans"

1 augusti 2011 15:26

Förra säsongen var David Rundblad av Elitseriens absolut största profiler. Dessutom var backen helt outstanding poängmässigt. Nu har lyckselesonen siktet inställt på att slå sig in i NHL. "Jag fått en grym chans och det ska verkligen bli kul att åka över och kriga för en plats i Ottawa" säger Rundblad till Hockeyligan.se.


Efter en fantastisk säsong i Elitserien byter nu David Rundblad alltså Skellefteå AIK och Sverige mot Ottawa Senators och Kanada.

– Just nu sommartränar jag med Tim Erixon och det funkar bra. Jag kommer att åka över runt den 15 augusti och det ska bli väldigt spännande att komma igång där borta. NHL är en dröm som jag har haft väldigt länge och nu är jag riktigt laddad för den kommande säsongen, säger Rundblad.

Sedan tidigare spelar bland annat Daniel Alfredsson och Erik Karlsson i Ottawa.

- Jag var över för ett tag sedan och det var riktigt kul att träffa alla och få lite koll på hur allt fungerar. Sedan är det givetvis kul att det redan finns några svenskar i laget och det gör ju också att man får bra hjälp med allt det praktiska.

Hur ser du på dina möjligheter i Senators?

- Jag åker till Ottawa för att ta en plats och klubben har sagt att de tror på mig. Men visst, där finns många bra spelare och det kommer att bli tufft. Hur som helst har jag fått en grym chans och det ska verkligen bli kul att åka över och kriga för en plats.

Trea i elitseriens poängliga tack vare 50 poäng på 55 matcher, vilket för övrigt var 12 poäng fler än näst bäste back Magnus Johansson, delad etta i slutspelets poängliga för backar tillsammans med Färjestads Magnus Nygren samt inte minst flera spektakulära mål. Rundblads senaste säsong var kort och koncist succéartad.

- Jag hade en bra sommar och kände mig vältränad och stark i kroppen. Sedan fick jag oerhört mycket speltid. Inte minst i powerplay. Men jag vill också tacka mina lagkamrater som absolut hjälpte mig att göra en kanonsäsong. Nu är det upp till mig att hålla i det spelet i Ottawa, säger 20-åringen.

Apropå lagkamrater, utöver dig har Skellefteå tappat Tim Erixon, Adam Larsson, Joakim Lindström och Mattias Lindström till NHL och Mikko Lehtonen
och Fredrik Warg till KHL.

- Det är lätt att det blir så då vi alla hade en bra säsong. Hela laget gjorde en riktigt bra säsong och visst var det surt att vi inte gick hela vägen. Men samtidigt gjorde Färjestad det väldigt bra i finalserien.

Bland SAIK:s nyförvärv märks bland annat Jan-Axel Alavaara, Hannu Pikkarainen, Tomas Skogs, Oscar Möller, Lee Goren och Bud Holloway.

- På pappret ser Skellefteå riktigt starka ut. Kul att de fick in Pikkarainen och Skogs och det ska bli spännande att se vad Holloway kan göra i Elitserien. SAIK har ett intressant lag som jag tror på.

Vilket lag ser du som favorit 2011/2012?

- Färjestad har ett tungt lag.