Lindström: "SAIK lär klara sig utmärkt"

23 augusti 2011 11:42

Poängkungen Joakim Lindström förbereder sig just nu på bästa sätt inför höstens NHL-äventyr. Hans frånvaro kommer givetvis att märkas i Skellefteå, men forwarden är inte orolig för SAIK:s kommande säsong. "Skellefteås trupp ser intressant ut och de kommer att klara sig alldeles utmärkt" säger Lindström till Hockeyligan.se.


Fjolårssäsongens poängkung i Elitserien stod för 60 poäng på 54 matcher och var självklart en stor anledning till Skellefteås starka grundserie.

Men nu är det alltså nya äventyr som gäller och om några veckor tar Lindström flyget till Denver för spel i Colorado Avalanche.

– Det känns bra. Jag har tränat bra i sommar och känner mig laddad för att åka över, säger Lindström.

27-åringens NHL-facit består så här långt av 81 matcher för Columbus Blue Jackets och Phoenix Coyotes, där han totalt har mäktat med 28 poäng.

- Jag ska givetvis göra mitt bästa för att slå mig in i laget och jag ser verkligen fram emot att återvända till NHL. Colorados trupp ser spännande ut, då laget är inne i en generationsväxling med flera yngre spelare på väg uppåt.

I samband med Colorados säsongspremiär mot Detroit kommer Peter Forsbergs tröja att hissas upp i taket i Pepsi Center.

- En sådan hyllning vill man ju verkligen vara med om. Han har betytt enormt mycket för Colorado och det är bara att hoppas på att man får uppleva det på plats.

Lindströms övergång till Avalanche blev som bekant klar precis innan deadlinen för övergångar till NHL.

- Det var skönt att det hann bli klart. Jag ville självklart spela så bra som möjligt och hjälpa Skellefteå så mycket jag kunde, men individuellt har jag hela tiden siktat på att ta mig tillbaka till NHL, säger skellefteåsonen och tillägger:

- Hur som helst var det oerhört synd att vi inte lyckades ta SM-guld, men nu är det bara titta framåt och Skellefteås trupp ser intressant ut. De kommer att klara sig alldeles utmärkt den kommande säsongen.

Vem tror du kommer att ta över din roll sin poängkung i Elitserien?

- Det finns många bra spelare i Elitserien. Varje lag har en eller ett par toppspelare och vem som till slut vinner poängligan beror helt på vilket lag som går bäst.