Pikkarainen: "SAIK ville verkligen ha mig"

8 augusti 2011 11:38

Inför den kommande säsongen var Hannu Pikkarainen en jagad man av elitserieklubbarna. Till slut föll finländarens val på Skellefteå. "Skellefteå var väldigt tydliga med att de ville ha mig och staden känns verkligen som en perfekt plats för en ishockeyspelare" säger Pikkarainen till Hockeyligan.se.


Efter två säsonger i MODO tillhör powerplay-specialisten Pikkarainen nu alltså Skellefteå.

- Det ska bli spännande och lite nervöst att börja om på ett nytt ställe, men framför allt ska det bli väldigt kul att åka till Skellefteå, säger Pikkarainen och fortsätter:

- Spel i Elitserien var mitt förstahandsalternativ och även MODO och HV71 var med i bilden. Skellefteå kom in lite senare, men var samtidigt väldigt tydliga med att de ville ha mig. Jag har hört mycket bra om SAIK och de var ju i SM-final så sent som i våras. Sedan gillar jag också lagets spelstil, det vill säga mycket puckinnehav.

Den 27-årige finländaren lär få en stor och viktig roll i västerbottenslaget, inte minst då SAIK som bekant bland har tappat David Rundblad, Tim Erixon och Adam Larsson.

- Skellefteå har tappat många bra spelare, men förhoppningsvis kan vi nyförvärv fylla upp tomrummet, säger backen och fortsätter med att hylla skellefteåbornas stora intressse för ishockey.

- Jag ska inleda bilresan mot Skellefteå senare under dagen och tisdagens ispremiär ska bli grymt kul. Det brukar ju vara fullt hus när laget drar igång och det är självklart oerhört inspirerande. Skellefteå känns verkligen som en perfekt plats för en ishockeyspelare.

Säsongen 2009/2010 mäktade helsingforssonen med 43 poäng på 50 elitseriematcher och ifjol noterades backen för 20 poäng på 24 matcher plus två poäng på åtta kvalseriematcher.

- Jag är väldigt nöjd med min tid i MODO, givetvis bortsett från att vi missade slutspel bägge åren. Men MODO är en proffsig organisation där det är lätt att trivas som spelare. Hur som helst vill jag nu hellre titta framåt och det ska som sagt bli riktigt kul att dra igång på allvar i en hockeystad som Skellefteå.