Möller: "SAIK - en språngbräda till NHL"

3 augusti 2011 17:11

Oscar Möller har hunnit med 87 matcher för Los Angeles Kings, men samtidigt har forwarden aldrig spelat i Elitserien. Nu ska Skellefteå bli hans språngbräda tillbaka till NHL. "Det ska bli skitkul att spela i Elitserien och SAIK känns helt rätt för mig" säger Möller till Hockeyligan.se.


Den 22-åriga stockholmaren inledde sin karriär i Spånga och innan han flyttade till Nordamerika för spel i WHL-laget Chilliwack Bruins representerade han Djurgårdens J20-lag. Men Möller har faktiskt alltså aldrig spelat i Elitserien och nu ser han fram emot det som komma skall i Skellefteå.

- Det ska bli skitkul och spännande att spela i Elitserien. Det fanns intresse från fler elitserielag, men det var ett lätt val att välja Skellefteå. Efter att ha varit här och träffat tränarna och sportchefen kändes det direkt som att SAIK är rätt alternativ för mig. Även om jag är stockholmare känns det inte konstigt på något sätt att nu spela för Skellefteå, säger Möller och fortsätter med sin syn på truppen.

- Laget har tappat många nyckelspelare, men klubben har samtidigt värvat bra och truppen ser stark ut. Vi har många bra unga spelare och det ger ett bra driv på träningarna. Sedan har vi också flera rutinerade spelare så det känns lovande.

Möller har så här långt hunnit med 87 NHL-matcher för Los Angeles Kings där han totalt har noterats för 26 poäng. Vidare har hans 110 AHL-matcher i Manchester Monarchs resulterat i 88 poäng.

- Det har gått väldigt fort där borta och tiden i Nordamerika har varit väldigt nyttig. Jag har utvecklats som spelare och mitt mål är absolut att komma tillbaka till NHL. Skellefteå har som bekant lyckats väldigt bra med att vara en språngbräda till NHL och det betydde givetvis också mycket för mig. Men nu gäller det först och främst att prestera i Elitserien och hjälpa SAIK framåt.

Något som Skellefteå AIK är kända för är att lagets ispremiär verkligen får invånarna att gå man ur huse.

- Sedan jag kom hit har alla pratat om ispremiären. Det är riktigt kul med ett såpass stort intresse och det gäller att passningarna sitter på bladet, säger Möller med ett skratt.

Hur känns det att byta Kalifornien mot Västerbotten?

- Det är verkligen att flytta från den ena änden till den andra. Jag har inte upplevt den svenska vintern på fem år så nu ska det bli skönt med en riktig vinter. Men visst, samtidigt är ju Kaliforniens solväder rätt trevligt, skrattar forwarden och tillägger:

- Hur som helst känns det jättebra att nu bo häruppe och jag har dessutom fått med mig både flickvännen och hunden. Nu vill man bara att allt ska dra igång på allvar.