Lauritzen stannar i Brynäs

1 maj 2012 21:50

Under tisdagen blev det klart att forwarden Sebastian Lauritzen förlänger sitt kontrakt med Brynäs med två säsonger, eller fram till och med säsongen 2013/14. "Jag kände till slut att det inte fanns någon anledning att byta klubb om jag skulle stanna i Sverige. Jag trivs otroligt bra i Brynäs, allt runt omkring fungerar och alla är så tillmötesgående, säger Lauritzen till gävlelagets hemsida.


Under den gångna säsongen spelade Sebastian Lauritzen 40 elitseriematcher, där BIF-spelaren hann med totalt 31 poäng (10+21). Och nu kan de nyblivna svenska mästarna alltså räkna med Lauritzen i minst två säsonger till.

– Det känns väldigt bra att vi har landat det nya avtalet med Sebastian. Han hade en fantastisk höstsäsong där han nästan hade en poäng i snitt per match. Han är en viktig kugge i vårt offensiva och kreativa spel, både i spel fem mot fem och i vårt powerplay, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Sedan i julas har Lauritzen varit skadedrabbad och därför missade han också större delen av vårsäsongen. Men nu har han opererat sig och för tillfälllet är det därmed rehab som gäller.

Mer läsning om Brynäs:

Brynäs svenska mästare i ishockey 2012
von Konow: Brynäs tillbaka på mästartronen
Gunnar Persson återvänder till Brynäs
Enterfeldt går från Luleå till Brynäs
Från Brynäs till Timrå för Rohdin och Carlsson
Nordquist vill stanna i Brynäs - men först Vegas