Agenten: "Visst finns det intresse för Klasen"

2 maj 2012 11:29

Elitseriebekante Linus Klasen har bland annat placerats i Elitserien till den kommande säsongen. Men än så länge tillhör forwarden hur som helst allsvenska Malmö. "Om det inte är genomförbart med Malmö måste vi ju sondera terrängen" säger Klasens agent Thomas Sjögren till Hockeyligan.se.


50 poäng på 51 matcher i HockeyAllsvenskan och elva poäng på sex matcher i förkvalserien. Det är Linus Klasens facit från den gångna säsongen. Och på sina 156 elitseriematcher för Södertälje har Klasen totalt mäktat med 114 poäng.

Vidare består stockholmssonens meriter av bland annat fyra NHL-matcher (0 poäng) med Nashville Predators samt av 47 AHL-matcher i Milwaukee Admirals, där Klasen stod för 45 poäng. Men i nuläget är det alltså oklart var 26-åringen spelar till hösten.

- Än så länge är ingenting klart på något sätt. Först och främst har ju Linus ett kontrakt med Malmö och vi får avvakta och se vad som händer med Malmö, säger Klasens agent.

Lutar det åt något håll, det vill säga att han lämnar Malmö eller att han blir kvar?

- Diskussioner förs, men vi får se vad som händer. Det är svårt att säga så mycket mer just nu, då det som händer i Malmö med rekonstruktion och så vidare är en unik situation. Men om det inte är genomförbart med Malmö måste vi ju sondera terrängen. Hur som helst tror jag att allt avgörs de närmaste dagarna.

Linus har redan placerats i Elitserien, där bland annat Linköping har varit på tapeten?

- Det är en spekulation, men visst finns det intresse på olika håll. Just nu tittar vi i alla fall brett och allt är öppet. Linus är en spelare som producerar en poäng per match i Elitserien, så alla vet ju vad han kan, säger Sjögren.