Noah Welch går från HV71 till Växjö

3 maj 2012 12:15

Under torsdagen presenterar Växjö Lakers sitt senaste tillskott i truppen. Det handlar om Noah Welch som närmast kommer från smålandsrivalen HV71 och därmed är Växjös backsida nu komplett. Welchs kontrakt med Lakers är skrivet på ett år.


Den amerikanske backen Noah Welch spelade den gångna säsongen alltså i HV71, där han svarade för fyra mål och tio poäng på 51 matcher.

Tidigare har 29-åringen bland annat gjort drygt 200 matcher i AHL samt spelat 75 NHL-matcher med Pittsburgh Penguins, Florida Panthers, Tampa Bay Lightning och Atlanta Trashers.

- Det är en mycket stabil back och den typen av back som passar in bra i det sätt som vi vill spela försvarsspel på. Han kan användas på många platser och i flera syften. Vi ville också addera lite tuffhet till backbesättningen, säger Växjö sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida och fortsätter:

- Han är skridskoskicklig för sin storlek och en väldigt smart spelare och människa, vilket gjort att han klarat omställningen till Europa bra. Vi upplevde honom som en av seriens jobbigaste backar att möta den gångna säsongen: han var fysisk, han var på plats och gjorde få misstag. Han var hela tiden en faktor på isen.

I och med Noah Welch har Växjö nu kontrakt med totalt åtta backar.
- Jag är mycket nöjd med backsidan. Kan de bidra offensivt är det bra, men det är inte främst därför vi har backar. Sedan tycker vi att det finns en bra uppsida hos många av våra killar. Det är bra karaktärer, det finns lite av varje egenskapsmässigt och alla är rörliga. Vi har ingen back där vi tycker att skridskoåkningen är en svaghet, säger Evertsson.

Mer läsning om Växjö:

Växjös lagbygge inför 2012/13
PP-kungen Heikkinen lämnar Växjö och Elitserien
Johansson - Växjös tredje nyförvärv
Berglund går från Färjestad till Växjö
Lagkaptenen Markusson stannar i Växjö
Iggulden och fem spelare till lämnar Växjö
Växjö förlänger med Josefsson
Två backar förlänger med Växjö Lakers
Alsenfelt lämnar, men Lundgren klar för Växjö
Tim Heed tillbaka i Växjö Lakers
Liam Reddox stannar i Växjö