Andersén: "Börjar bli dags att bestämma sig"

3 maj 2012 11:28

Den senaste veckan har Brynäs värvat både Sebastian Enterfeldt och Johan Harju från Luleå. Vidare har Sebastian Lauritzen precis förlängt sitt kontrakt med mästarklubben. Nu återstår att se om även backen Niclas Andersén kommer att stanna i gävlelaget. "Just nu står det mellan Brynäs och en del andra lag" säger Andersén till Hockeyligan.se.


På sina 17 slutspelsmatcher stod Andersén för två (1+1) poäng och i Elitserien slutade den 24-årige värmlänningen med sina åtta (1+7) poäng trea i Brynäs poängliga för backar.

När Hockeyligan.se får tag i Andersén har han precis kommit hem från guldfirandet i den mytomspunna staden Las Vegas.

– Vi kom hem i går och det har varit en riktigt rolig resa. Vi var ett jäkla bra gäng och att först få ta SM-guld, sen fira i Gävle och sen få göra en sån här fantastisk resa. Helt enkelt en fantastisk avslutning på säsongen.

"Har en del alternativ"

Även om vi skulle kunna prata om Las Vegas ett bra tag till så var det ju inte riktigt därför jag ringde. Hur ser det ut för dig inför den kommande säsongen, då ditt kontrakt med Brynäs nu har gått ut?

- Jag vet ännu inte riktigt vad det blir och vi får se var jag hamnar, men jag har en del alternativ, säger den nyblivne svenske mästaren och fortsätter:

- Jag har trivts riktigt bra i Brynäs och känner att jag har utvecklats mer och mer under min tid i Brynäs. Jag har också fått ett förslag från Brynäs, men jag ska prata med min agent och så får vi se hur läget är. Just nu står det mellan Brynäs och en del andra lag.

"Hoppas allt löser sig i slutet av veckan"

Är de andra lagen det handlar om lag från Elitserien?
- Tidigare har det varit några elitserielag som har varit intresserade, men innan jag har pratat med min agent vet jag inte exakt hur det ser ut, säger backen och tillägger:

- Det har varit skönt att ha varit ledig och kunnat koppla bort allt. Men nu börjar det bli dags att bestämma sig för något och jag hoppas att allt löser sig i slutet av veckan.

Andersén kom till Brynäs inför säsongen 2007/08 och så här långt har backen hunnit med 249 elitseriematcher och 33 poäng för Brynäs och Leksand.