Markus Svensson klar för Skellefteå

3 maj 2012 15:02

Skellefteå har gjort klart med målvakten Markus Svensson som närmast kommer från AIK. Burväktaren har skrivit på ett tvåårskontrakt. "Vi ser Markus som en lovande målvakt och hoppas att han ska trivas och utvecklas bra hos oss" säger SAIK:s sportchef Lars Johansson till klubbens hemsida.


27-årige Svensson kommer alltså närmast från AIK och nu hoppas SAIK på att han ska ta ytterligare ett kliv i Skellefteå.

- Det här är en ambitiös och träningsvillig kille, säger västerbottenslagets målvaktstränare Krister Holm till Skellefteås hemsida och fortsätter:

- Han har en stor uppsida och jag tror att det finns mer att hämta. Han har varit duktig i vinter, men har fått stå i skuggan av Viktor Fasth. Jag tror att han kommer att bilda ett härligt målvaktspar med "Jocke" (Joacim Eriksson).

Svensson kommer från Kalmar och har Kalmar HC som moderklubb. Efter flera säsonger i HockeyAllsvenskan i Malmö och Oskarshamn tog han i fjol klivet upp till Elitserien och AIK. Men efter en säsong i stockholmslaget är det nu alltså Skellefteå som gäller.

Hockeyligan.se pratade med Svensson så sent som i förmiddags.

12-05-03 10:21 Svensson: "Lutar åt en fortsättning i Elitserien"

Mer läsning om Skellefteå:

Skellefteå och Sörensen går skilda vägar
Agenten: "Pikkarainen kan fortsätta i Elitserien"