Linus Omark: "Elitserien är inte prio ett"

2 maj 2012 11:00

Elitseriebekante Linus Omark kommer från en skadefylld säsong och efter en tryout i Tre Kronor fick forwarden nyligen kliva av den kommande VM-truppen. Trots det verkar Omark minst sagt vara en jagad man i nuläget. "Jag har en massa bud från olika håll, men Elitserien är inte mitt förstahandsalternativ, då NHL fortfarande är mitt mål. Men man vet aldrig vad som händer", säger Linus Omark till Hockeyligan.se.


105 poäng på 177 elitseriematcher för Luleå, 36 poäng på 56 KHL-matcher för Dynamo Moskva och 30 poäng på 65 NHL-matcher för Edmonton Oilers. Linus Omarks ishockey-CV talar för sig själv, men nu är alltså frågan var forwarden kommer att spela den kommande säsongen?

- Ingenting är klart och jag har inte heller bråttom med att bestämma mig för något. Men överlag har ingenting förändrats, då NHL fortfarande är mitt mål, säger Omark.

Övertorneåsonens senaste säsong blev rätt kort med tanke på hans långtidsskada (fotskada) och totalt sett hann 25-åringen med tre poäng på 14 matcher för Edmonton Oilers i NHL samt med 16 poäng på 18 matcher med AHL-laget Oklahoma City Barons.

Edmonton har fortfarande dina rättigheter, men du har samtidigt uttryckt att du gärna byter NHL-klubb. Med tanke på din senaste säsong, hur ser du på möjligheterna till ett nytt NHL-kontrakt?

- Möjligheterna finns, men vi får se hur det utvecklar sig.

"Botten är nådd, nu ska jag upp till toppen igen"

Du kom in i Tre Kronor på en tryout och efter Euro Hockey Tour-turneringen i Tjeckien förra veckan fick du lämna truppen. Hur ser du på att du fick lämna truppen?

- Det gick inte som jag hade hoppats, men man lär sig alltid något när man får spela i landslaget. Men jag spelade inte bra och nu är det bara att köra på. Botten är nådd och nu är det bara upp till toppen igen som gäller. Samtidigt så blir man också starkare efter en sån här säsong, där jag blev långtidsskadad i ett läge där jag var i bra form.

Du placeras med jämna mellanrum i Elitserien och det känns som att det kommer att ryktas en hel del kring dig och spel i Sverige eller i någon annan europeisk liga de kommande månaderna?

- Just nu har jag ingen tanke på Elitserien och Elitserien är inte mitt förstahandsalternativ. Jag har en massa bud från olika håll, men än så länge har inget varit tillräckligt intressant.

Elitserien till hösten känns med andra ord rätt långsökt för din del?
- Just nu är det som sagt inte aktuellt, men man vet aldrig vad som händer. Hur som helst känner jag ingen stress över att bestämma mig för något och vi får se vad som händer framöver.