Timrå jagar fjärde raka mot Djurgården

23 september 2011 17:32

Det har varit upp och ner för Timrå under säsongsstarten: storförlust mot AIK, straffseger borta mot Skellefteå och ytterligare en förlust hemma mot Växjö. När Djurgården gästar E.ON Arena på lördag siktar laget på att förlänga en tre matcher lång vinstsvit mot stockholmarna.


Timrå åkte på en dubbelsmäll i torsdags då det blev förlust med 1-3 mot Växjö samtidigt som lagkaptenen Elias Granath tvingades utgå. Han spelar inte mot Djurgården, uppger tränaren Per-Erik "Perra" Johnsson för klubbens hemsida.

Timråtränaren vill att laget blir hetare i de avgörande lägena, en ingrediens som saknades mot Växjö enligt Johnsson.

- Djurgården är ett minst sagt skridskostarkt lag och det blir alldeles säkert en riktigt fartfylld tillställning, konstaterar han på klubbens hemsida och fortsätter:

- Det kommer att krävas att vi är hetare i de avgörande lägena, och då menar jag oavsett om vi försvarar eget mål eller om vi försöker trä pucken över mållinjen.

Förra säsongens tre avslutande möten mellan Timrå och Djurgården var målmässigt jämna, men noterbart är att de rödvita gick segrande ur samtliga, två av dem efter förlängning.

Djurgården filar på offensiven

När Djurgården släppte in 0-1 mot Luleå i torsdags var det tredje matchen i följd som man hamnade i underläge. Det hände mot MODO på Hovet och det hände mot AIK i derbyt. Huvudtränaren Hardy Nilsson tycker ändå att den spelmässiga starten i COOP Arena var godkänd.

- Vi visste att Luleå inte vunnit, även fast de nu bara spelat två matcher. Men de har öppnat väldigt starkt och vi ville överleva starten rätt hyggligt. Och det såg väl rätt bra ut tills de gör 1-0, sen får vi aldrig upp fart igen, säger han till klubbens hemsida.

Tränaren pekar ut bristerna i offensiven mot Luleå som boven i dramat. I matchen mot Timrå vill han därför se en förändring just där.

– Vi får ingen fart och då går det segt i det defensiva spelet också. I den här sporten behöver man farten. För vår del gäller det att jobba på den biten.