"Växjö har en nystart och känns hungriga"

23 september 2011 16:19

Första trepoängaren i klubbens historia bärgades genom 3-1 mot Timrå. På lördag tar Växjö Lakers sats mot tre nya hemma i VIDA Arena - och gästande Skellefteå AIK förväntar sig en tuff kamp: "Växjö har en nystart och känns hungriga", säger assisterande tränaren Bert Robertsson till klubbens hemsida.


Skellefteå AIK har visserligen tagit poäng i säsongens tre inledande matcher, men första trepoängaren kom först på torsdagskvällen mot Linköping. Och det var inte vilken trepoängare som helst - resultattavlan visade klara 4-0.

- En gedigen insats. Vi gick runt på mycket folk, vilket gjorde att vi orkade hålla ett bra tempo matchen igenom, konstaterar assisterande tränaren Bert Robertsson.

Truppen stannade i Linköping och tränade där under fredagsförmiddagen. Nu väntar alltså resa söderut och match mot Växjö inför en entusiastisk publik i VIDA Arena.

- Jag tror på en tuffare uppgift på lördag. Växjö har en nystart och känns hungriga så det gäller för oss att vi fortsätter att jobba med detaljerna. Gör vi det så kommer vi att fortsätta att växa som lag och då har vi även en bra chans på lördag, spår Robertsson.

"Löroprocess" för Växjö

Växjötränaren Janne Karlsson var givetvis nöjd med segern mot Timrå i torsdags men mindre nöjd med att laget gav ifrån sig initiativet i första perioden.

- Vi var inte med mentalt. Vi klarade oss ur det och spelade bra i andra och tredje perioden. Det låter som en klyscha, men vi måste se varje match som en läroprocess och utveckla oss utifrån det, säger han till klubbens hemsida och blickat framåt mot Skellefteå-matchen:

- Varenda match i elitserien är tuff. Skellefteå är ett skridskoskickligt lag med mycket talang och de har en bra keeper i Andreas Hadelöv.

Vad blir viktigast?
- Vi måste vara med och inte ge initiativet till motståndarna. Vi måste kunna ställa om snabbt från försvar till anfall och tvärtom. Vi måste lära oss att avväga de här magiska tiondelssekunderna i spelet.