Dick Axelsson tillbaka mot Linköping

23 september 2011 14:35

När MODO genrepade mot AIK skadade sig Dick Axelsson i knäet. Nyförvärvet har inte spelat sedan dess, men när Linköping gästar Fjällräven Center på lördag gör Axelsson elitseriedebut för sitt nya lag. "Jag är grymt sugen på att spela match. Det är jobbigt att stå vid sidan", säger han till klubbens hemsida.


"Revansch" är annars ledordet i Örnsköldsvik på lördag. Både MODO och Linköping blev nollade av AIK-lag i sina torsdagsmatcher - AIK respektive Skellefteå AIK - och ämnar studsa tillbaka snabbt.

MODO släppte in ett psykologiskt tungt mål i slutet av andra perioden mot AIK och förmådde inte resa sig. Förlustsiffrorna skrevs till 0-2 och förkunnade att ångermanlänningarna bara har gjort ett hemmamål på två matcher.

Tränaren Ulf Samuelsson beskriver tillställningen som en jämn historia och menar att AIK var bättre på att ta tillvara sina målchanser.

- Nu står vi inför en intressant uppgift när Linköping kommer på besök. Det är ett lag som många har pratat om inför säsongen - och de har även vunnit tre matcher av fyra så här långt, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

- Jag vill se att vi i den här matchen är hetare på mål, både med puck och folk.

"Tur att det är så tätt med matcher"

De tre segrarna i all ära, det är ett aningen kantstött LHC som jagar revansch i Örnsköldsvik. Östgötarna gick på en rejäl nitlott mot Skellefteå senast: när 60 minuter hade avverkats stod det 0-4 på resultattavlan i Cloetta Center.

Forwarden Pontus Petterström tröstar sig med faktumet att det finns snabb chans till revansch.

- Tur att det är så tätt med matcher. Man får kolla vad man gjorde fel och sen försöka glömma. Det är ny match på lördag och vi får inte gräva ner oss alltför mycket, konstaterar han i en intervju med klubbens hemsida.

Tränaren Hans Särkijärvi vill lägga förlusten bakom sig och betoner vikten av förberedelse:

– Det gäller att vara förberedd mentalt på rätt sätt inför varje enskild match. Vi har inte råd med någon spelare som kanske inte riktigt är där, utan det är så pass tufft motstånd i varje match att man måste vara förberedd, konstaterar han.