Czarnecki: "Blir speciellt att möta Brynäs"

23 september 2011 17:35

Förra säsongen var Niklas Czarnecki huvudtränare i Brynäs. Sedan i somras har han befälet i båset hos de regerande mästarna. På lördag gästar Czarneckis gamla klubb Karlstad och Löfbergs Lila Arena. "Matchen mot Brynäs blir oerhört viktig och det är klart att det blir speciellt att möta mitt gamla lag", säger FBK-coachen inför det prestigefyllda mötet.


Färjestad kommer närmast från en 2-6-förlust mot HV71.
- Vi har gått igenom vad det var som brast mot HV och därefter lagt matchen bakom oss. Man kan inte gräva ner sig utan man ska i stället lägga all kraft på att se framåt, säger Niklas Czarnecki till Studio FBK och fortsätter:

- Nu är det revansch som gäller och det kommer alla som kommer hit och tittar på oss att se.

Förra säsongen stod FBK-tränaren som bekant i Brynäsbåset.
- Matchen mot Brynäs blir oerhört viktig och det är klart att det blir speciellt att möta dem. Det är ju dessutom första matchen mot Brynäs sedan jag slutade där.

Rickard Wallin vill inte heller älta förlusten mot HV71 för länge.
- Vi tappade lite för många puckar och de fick några psykologist viktiga mål. Bussresan hem efter matchen var tuff, men det kommer alltid nya matcher, säger Wallin och tillägger vad som gäller mot BIF på lördag.
- Vi måste visa ett större engagemang och lite större glädje på isen.

"Blir en hård drabbning i Karlstad"

I onsdags förlorade Brynäs mot tabellettan Frölunda med 0-2.
- När vi spelar en man mer får Frölunda ett mål och tar ledningen med 1-0. Det var olyckligt och det känns som att det målet var matchavgörande. Sedan får de också 2-0 innan perioden är slut, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till BIF:s hemsida och fortsätter:

- I den tredje perioden spelar Frölunda sedan ett bra försvarsspel och vi kommer inte till några vassa lägen. Jag tycker ändå att vi gör en ganska bra match.

På lördag är det dags för bortamatch mot Färjestad.
- Det är ett tufft motstånd som väntar. Det kommer återigen att bli en kamp från början till slutsignalen, men vi är fokuserade på utmaningen. Samtidigt vet vi att vi är svåra att ha att göra med, säger BIF-coachen och fortsätter:

- Färjestad är garanterat inte nöjda med insatsen mot HV71, så vi är förberedda på att det kommer att bli en hård drabbning i Karlstad. Vi vet att FBK ofta spelar ett riktigt bra och tätt försvarsspel, så det gäller för oss att vara riktigt aktiva i anfallsspelet.