Resultat: Osannolik vändning av HV71

4 oktober 2011 21:36

AIK ledde med 7-2 men när matchen på Hovet var över hade HV71 vunnit med 8-7 efter straffar. Med andra ord en helt osannolik vändning! I övrigt fick vi under tisdagkvällen se Skellefteå, Luleå och MODO knipa varsin trepoängare. I Scandinavium ledde i sin tur nyförvärvet Hannes Hyvönen Färjestad till en suddenseger mot Frölunda.

De första perioderna ute i landets elitseriearenor blev relativt målfyllda, då Luleå gick fram till 2-0 mot Linköping, AIK utan målvakten Viktor Fasth skaffade sig en 3-0-ledning mot HV71, Hannes Hyvönen visade vägen för Färjestad när karlstadlaget gick fram till 0-2 i Scandinavium och MODO ledda av Dick Axelsson och Per-Åge Skröder vände 1-0 till 1-2 i västernorrlandsderbyt mot Timrå. I Skellefteå Kraft Arena fick vi däremot bara se ett mål, signerat Djurgårdens Jonas Almtorp.

I den andra akten fortsatte "Gnaget" på den inslagna vägen och gick fram till tennissiffrorna 6-2 mot ett lamslaget HV71. Målen fortsatte även att trilla in i E.ON Arena där MODO kunde gå in den andra pausvilan med en 3-2-ledning. I Coop Arena stod Luleås målvakt David Rautio för en riktig blunder när LHC:s Andreas Jämtins skott från mittzon letade sig in i mål. FHC reducerade fram till 1-2 i Scandinavium och i Skellefteå stod det 2-2 efter två perioder.

I period nummer tre lyckades sedan både Skellefteå och Luleå gå fram till en 4-2 respektive 3-2-seger. MODO höll undan och vann till slut med 5-2 och som tidigare nämnt klev FBK:s Hyvönen fram och avgjorde för karlstadlaget mot Frölunda. I kvällens eller snarare säsongens målfest vann HV alltså till slut med 8-7 efter straffar, efter en minst sagt otrolig upphämtning.

– I sista perioden har vi absolut ingenting att förlora och rätt som det är får vi ett mål. Fantenberg gör fjärde och Lindström gör femte. Det föder bara mer och mer energi, säger lagkaptenen Johan Davidsson till Hockeyligan.se i ett försök att analysera vändningen.