"Jocke" Lindström hyllar "Jocke" Eriksson

26 januari 2012 11:29

Tabellettan Skellefteå har vunnit sina fyra senaste matcher och en spelare som sakta men säkert har ökat sin poängproduktion är hemvändaren Joakim Lindström, tillika fjolårssäsongens poängkung i Elitserien. Lindström är nöjd med sin egen framfart i Elitserien, men den utveckling som har imponerat mest på honom är målvakten Joacim Erikssons. "Det är tydligt att "Jocke" nu har ett större självförtroende" säger Lindström till Hockeyligan.se.


Sedan Joakim Lindström klev in i Elitserien igen den 26 december har Skellefteå vunnit sex av nio matcher och på de här matcherna har SAIK-spelaren mäktat med sju (3+4) poäng.

– Det har gått bättre och bättre och nu känner jag att jag har kommit in i det igen på ett bra sätt.

En kedja som verkligen har trampat igång på sistone är ju din kedja med Bud Holloway och Pierre-Edouard Bellemare, då ni alla tre just nu tillhör toppen av Elitseriens mest formstarka spelare och tillsammans har ni nu samlat på er 16 poäng på de fem senaste matcherna?

- Både Bud och Pierre är två väldigt duktiga och talangfulla spelare, men i början fick vi inte riktigt utdelning på våra chanser. Men nu när vi har börjat hitta varandra mer och mer har också poängen kommit på köpet.

"Jocke" har blivit bekväm i sin roll"

Utöver att Skellefteå nu enligt den 28-årige forwarden har en bredare offensiv passar han även alltså på att lyfta fram Elitseriens just nu bäste målvakt Joacim Eriksson.

- "Jocke" har varit väldigt bra och han är väldigt viktig för oss. Det är tydligt att han nu har ett större självförtroende och att han verkligen har vuxit in i Elitserien. Man såg redan förra året att han är en talang, men nu har han blivit mycket mer bekväm i sin roll.

Vilket lag har imponerat mest på dig så här långt?
- Brynäs ser vassa ut. De har definitivt ändrat sitt spel och spelar mer offensivt den här säsongen. Det känns som de spelar rätt likt det spel vi försöker hålla oss till.

"Minns känslan när vi hade förlorat SM-finalen"

I fjol vann Lindström Elitseriens poängliga, då han noterades för 60 poäng på 54 matcher. Den starka säsongen tog honom tillbaka till NHL, men efter en kort sejour i Colorado Avalanches organisation ligger nu Lindströms fokus återigen enbart på moderklubben Skellefteå.

– Min första tanke var givetvis att stanna därborta året ut, men det är sådant som händer och nu har jag lagt det bakom mig. Nu är det bara full satsning på Skellefteå som gäller, säger Lindström och fortsätter:

– Det är alltid lätt att komma in i ett lag som leder serien. Vidare är ju många grabbar från i fjol kvar i laget och truppen som sådan är ju också rätt lik jämfört med den vi hade förra säsongen.

I april förlorade ni SM-finalserien mot Färjestad, vad talar för att ni ska kunna gå hela vägen den här säsongen?

- Jag minns den känslan man hade när vi hade förlorat SM-finalen och det var många av oss som var med på den resan. Just den erfarenheten och inte minst den stora revanschlustan kan betyda mycket längre fram.

HV71 har 2-1 i matcher mot SAIK

Till skillnad från Skellefteå har torsdagens motståndare HV71 förlorat sina fyra senaste matcher, men noterbart är att jönköpingslaget har sex raka hemmasegrar mot just SAIK.

Och sett till den här säsongen har HV71 2-1 i matcher mot västerbottenslaget, men senast lagen möttes vann SAIK med 5-1 i Skellefteå Kraft Arena.

– HV är alltid bra och alltid en svår motståndare, men jag ser fram emot matchen och vi siktar alltid på tre poäng, säger Lindström.