Nedsläpp: Comeback för David Petrasek

26 januari 2012 17:57

Efter en tid i Ryssland och KHL med både spelmässig framgång och känslomässig motgång är nu David Petrasek tillbaka i Elitserien och HV71. I kväll begår han säsongsdebut med sin moderklubb i mötet med serieledarna Skellefteå AIK. Hockeyligan.se kollar som vanligt in läget i kvällens samtliga lag inför nedsläpp!


Kvällens matcher tillhör omgång 41 i Elitserien 2011/2012, utom AIK-Djurgården som tillhör omgång 42.

Vi närmar oss alltså den magiska omgången med nummer 55, då den slutliga tabellen för säsongen spikas. Men, nu till kvällens matcher...

Från Division 1 till Elitserien

Brynäs har chans att haka på i toppstriden på allvar i kväll, men för det krävs tre poäng. Både forwarden Joachim Rohdin och målvakten Johan Holmqvist är tillbaka efter skador, medan duon Sebastian Lauritzen och Andreas Dackell fortfarande saknas. Jonathan Carlsson finns inte heller med i laget.

Motståndarna MODO återfinns just nu mellan de två strecken i tabellen och har chansen att avancera till slutspelsplats. Backduon Jens Westin och Freddy Meyer finns inte med i kvällens lag, medan Dick Axelsson åter finns med.

Därtill debuterar nye Patrick Cedergren, en back som värvats från Division 1. MODO:s tjeckiske forward Petr Kalus är dock inte spelklar ännu.

Kallio med flera tillbaka i Växjö

Tabellsjuan Växjö slåss också kring strecken och får i kväll tillbaka en kvartett spelare: Per Hållberg, Marcus Johansson (inte i laget), Mikael Eriksson och Tomi Kallio. Däremot saknas fortfarande trion Jan Urbas, Johan Andersson och Mike Iggulden.

På fjärde plats, blott fyra poäng före Växjö, återfinns Frölunda. Göteborgarna får klara sig utan Anton Axelsson och Nicklas Lasu, däremot är Victor Backman tillbaka efter utlåning. Ny för Elitserien är Villiam Haag, en junior som är extraforward.

"Pettan" tillbaka i Jönköping

En poäng efter Frölunda hittar vi HV71, som just nu är femma i tabellen. I kväll får smålänningarna in återförvärvet David Petrasek i laget efter sejouren i KHL. Kamil Piros, Jesper Fasth och Sebastian Strandberg är borta, dessutom är Noah Welch avstängd. Per Ledin är däremot tillbaka.

Allra högst upp i tabellen ståtar Västerbottens stolthet, Skellefteå AIK. Serieledarna ställer upp med samma lag som senast, med undantag för Christian Söderström som också saknas. Sedan tidigare är Tomas Skogs, Fredrik Styrman, Melker Karlsson och Jimmie Ericsson borta från spel. Unge Viktor Arvidsson får chansen att visa upp sig.

Fördel för hemmalaget i Stockholm?

Det har blivit dags för säsongens fjärde stockholmsderby och den här gången är det AIK som är hemmalag. Det lovar gott för deras del, eftersom just hemmalaget har vunnit de tre tidigare. En enda poäng skiljer lagen åt inför nedsläpp, men AIK är sexa och Djurgården tia i tabellen.

I AIK saknas Daniel Bång, Christian Sandberg och David Lillieström-Karlsson, medan Oscar Steen är tillbaka i spel efter att ha blivit pappa. Hos Djurgården är Daniel Tjärnqvist och Mika Zibanejad otillgängliga för spel.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Kvällens matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".