Söderström kan missa mötet med HV71

25 januari 2012 17:25

I lördags mot Brynäs kom tabellettan Skellefteå till spel utan Tomas Skogs, Fredrik Styrman, Melker Karlsson och Jimmie Ericsson. Ingen av dem är heller aktuell för spel på torsdag mot HV71. Dessutom är det just nu oklart om Christian Söderström kan delta. "Det blir samma trupp som senast och vi får se om Söderström, som är lite krasslig, kan spela" säger SAIK:s assisterande tränare Stefan Klockare till Hockeyligan.se.


Skellefteå ångar på i toppen av Elitserien och västerbottenslaget har nu vunnit sina fyra senaste matcher.

- Vi har varit stabila och det ser bra ut. HV71 borta är ingen lätt match, men vi har en trygghet i vårt spel och förhoppningsvis kan vi sätta vår prägel på matchen, säger Klockare.

En kedja som verkligen har trampat igång på sistone är trion Bud Holloway, Joakim Lindström och Pierre-Edouard Bellemare, då alla tre just nu tillhör toppen av Elitseriens mest formstarka (poäng på de fem senaste matcherna) spelare.

- Det är en väldigt skridskostark och passningsskicklig kedja, så visst ser det bra ut. Men vi har fyra fantastiskt jämna kedjor, där alla verkligen producerar. Och det är en stor skillnad jämfört med i fjol där en kedja producerade markant mer än de andra.

Så den breda offensiven är förklaringen till att ni toppar tabellen?
- Förutom den breda offensiven skulle jag vilja lyfta fram vårt stabila försvarsspel och två bra målvakter. Vår sportchef Lasse Johansson har gjort ett bra jobb, då han har hittat spelare som verkligen passar in hos oss.

Det låter som att er trupp så gott som är färdigvärvad för den här säsongen?
- Vi är nöjda med den truppen vi har, men det är klart att vi med Lasse i spetsen hela tiden följer marknaden.

"Söderberg är en grym talang"

En annan spelare som också är väldigt formstark (fem poäng på sina fem senaste matcher) för tillfället är veteranen Anders Söderberg. Hur ser du på hans säsong?

- Anders är en grym talang och det är riktigt kul att se att han levererar som han gör.

SM-final förra säsongen och nu leder ni Elitserien, för att använda klyschan - hur lätt är det att ta en match i taget och inte låta tankarna sväva iväg till april?

- Det är inga problem. Det finns ingen anledning att tänka för långt i den här extremt jämna Elitserien.