Hallin: "Vi ger aldrig upp"

28 januari 2013 17:00

Timrå är för tillfället sist i tabellen och har just nu tio poäng upp till tiondeplatsen som för närvarande innehas av AIK. Men hoppet lever fortfarande för medelpadingarna som under tisdagen möter Växjö, ett lag som också är inblandat i bottenstriden. "Det gäller att släppa på handbromsen" säger forwarden Per Hallin inför matchen till Hockeyligan.se


Timrås lagkapten Per Hallin har gjort fyra poäng på de fem senaste matcherna. Under den senaste matchen mot Rögle stod södertäljesonen för två snygga mål. Trots detta föll man på mållinjen när Juhamatti Aaltonen satte den avgjörande 4-3 pucken på övertid.

– Vi ledde med 2-0 och blev lite passiva. Vi lyckades helt enkelt inte hålla vår ledning och gick miste om poäng vi verkligen behövde.

Du själv stod för två mål, vad tycker du om din egen insats?
- Jag var väl okej men har svårt att glädjas. Det spelar ingen roll hur många mål jag gör om vi ändå förlorar i slutändan. Men det är klart, vad som skulle kunna ha varit en riktigt rolig kväll blev en riktig skitkväll om jag ska vara ärlig.

Förra året slutade Timrå på sistaplats i tabellen. Under Kvalserien imponerade man och knep även förstaplatsen. Hallin var med under Kvalserien förra året men har också varit i samma situation när han representerade Södertälje. Forwarden vet vad som krävs ifall samma situation skulle inträffa i år igen men är långt från inställd på kvalspel ännu.

– Vi är där vi är och det går inte att låtsas som det regnar. Vi inser att läget inte är det bästa just nu och nu gäller det bara att ta match för match, om jag ska använda mig av en klyscha. Vi inser att det är uppförsbacke men det gäller att våga släppa på handbromsen och våga gasa istället. Som läget är nu har vi egentligen inget att förlora. Vi måste komma ihåg att det är väldigt många poäng att slåss om än, börjar vi vinna så kommer läget se väldigt annorlunda ut.

Vad kan du bidra med om ni ändå skulle hamna i Kvalserien?
- Kvalserien är sveriges tuffaste liga. Inte minst för oss som kommer uppifrån. Om så blir fallet så hoppas jag att jag kan bidra med min rutin men hela laget måste vara redo utifall det händer, men som sagt det är inte över än. Vi ger aldrig upp, oavsett hur tufft läget blir.

"Säsongens viktigaste match"

Under tisdagen möter forwarden och hans Timrå ett Växjö med flera nyförvärv i truppen. Däribland Linköpings forne skyttekung Jan Hlavac. Dessutom har Växjö vunnit samtliga tre möten lagen emellan den här säsongen. Hallin har dock receptet klart inför tisdagens drabbning hemma i E.ON Arena.

– Detta är säsongens viktigaste match, men det kommer varje match framöver att bli. Likaså förra matchen mot Rögle. Men det handlar om att våga vinna. Om vi tar ledningen i den här matchen så måste vi våga gå för nästa mål och inte backa hem som vi gjorde mot Rögle, säger Hallin.