HV71:s skyttekung: "Det blev en del träning med skottramper"

29 januari 2013 11:48

HV71 fortsätter att gå starkt i årets i elitserie. Mycket tack vare den 21-årige forwarden Jesper Fasth som för närvarande leder lagets interna skytteliga. Med mål i tre raka matcher har nässjösonen gjort sin bästa säsong i karriären och har under säsongen fått sitt riktiga genombrott. "Egentligen vet jag inte varför det har gått så bra" säger Fasth till Hockeyligan.se.


Tabelltvåan HV71 kommer senast från en riktigt utklassningsseger mot serietian AIK. Matchen slutade hela 6-0 till jönköpingslaget hemma i Kinnarps Arena. Laget har gått starkt och man har nu åtta segrar på de tio senaste matcherna.

Forwarden Jesper Fasth, med Nässjö HC som moderklubb, har via HV71:s juniorled arbetat sig uppåt för att ta en fast plats i A-laget. 21-åringen har under den gångna säsongen gjort fler mål än under de tre tidigare elitseriesäsongerna sammanlagt och leder förtillfället smålänningarnas interna skytteliga. Dessutom så har Fasth mest istid av samtliga forwards i laget och ligger på en tredjeplats i lagets interna poängliga. Forwardens fina säsong belönades under måndagen med en plats i Per Mårts spelartrupp till Oddset Hockey Games.

– Egentligen vet jag inte varför det har gått så bra i år. Den största anledning tror jag är att jag har fått vara skadefri, om man jämför med förra säsongen, och att det gick bra under sommarträningen där det blev en del träning med skottramper. Sedan så spelar jag ju i en bra kedja där vi börjar känna varandra nu.

Du blev uttagen till landslaget under måndagen hur känns det?
- Det är såklart jättekul att få vara med och spela för Tre Kronor.

Har du börjat fundera på NHL?
- Ja det är klart jag har funderat, men om allt går som det ska så blir det en säsong till i HV71 och sedan åker jag över säsongen därpå, säger Fasth.

"Fortsätta på den inslagna vägen"

Under tisdagen möter HV71 tabellelvan Rögle, ett lag som spelat stabilt sedan man plockade in tränaren Janne Karlsson i båset. Samme Karlsson som säsongen 2009/2010 ledde just HV71 till SM-guld. Fasth själv tror att HV71 kommer knipa sin tredje raka vinst när man möter skåningarna.

– Det är egentligen bara för oss att fortsätta på den inslagna vägen så tror jag att det kommer gå bra. Vi tar med oss vad vi gjorde bra i senaste matchen mot AIK, säger Fasth till Hockeyligan.se.