Växjös Åslin: "Vi går ut för att vinna"

28 januari 2013 17:05

Bottenstriden tätnar i årets elitserie och förra årets nykomling Växjö rustar inför en tuff avslutning. Man har hittills valt att plocka in forwardstrion Ryan Lasch, Jan Hlavac och David Åslin. Den sistnämnde nätade när han under fredagen gjorde sin första match för smålänningarna. "Det var otroligt kul" säger Åslin till Hockeyligan.se.


En anfallsglad trio har anslutit till niondeplacerade Växjö, tre offensiva spelare från tre olika ligor. Amerikanen Ryan Lasch kommer senast från en sejour i Nordamerika där han inte lyckades ta en plats i Anaheim Ducks. Säsongen innan öste 26-åringen in poäng för finska Pelicans. Tjecken Jan Hlavac har anslutit från HC Kladno och har de senaste säsongerna huserat i Tjeckien och i Linköping. Det blev fyra säsonger i Östergötland där Hlavac tillsammans med landsmannen Jaroslav Hlinka var kända som ett av elitseriens poängfarligaste radarpar. Åslin har bara gott att säga om sina nya lagkamrater.

– Både Lasch och Hlavac är två otroligt skickliga spelare och båda är riktigt bra med pucken. Dom kommer bidra med mycket till laget nu framöver, säger Åslin.

Vad är det du själv tycker att du kan bidra med till Växjö?
- Jag ska bidra med energi till laget och förhoppningsvis kan också jag få in några fler puckar.

"Elitseriespelarna är mycket skickligare med pucken"

Forwarden kommer från en betydligt mer blygsam bakgrund än Lasch och Hlavac. Morasonen värvades från allsvenska Troja-Ljungby där han mäktade med 25 poäng på 34 matcher under den gångna säsongen. Forwarden gjorde sin elitseriedebut under fredagen när hans Växjö mötte Modo. Han passade då på att göra sitt första mål i elitseriekarriären.

– Det var en otroligt rolig match att spela. Dessutom var det väldigt kul att få näta sådär i första matchen, speciellt eftersom målet visade sig bli matchavgjörande.

Tycker du att det är en stor skilnad mellan Elitserien och Hockeyallsvenskan?
- Egentligen inte, tempot är ju ungefär detsamma. Det som märks mest är att elitseriespelarna är mycket skickligare med pucken. Dom är bättre tekniskt helt enkelt.

Under tisdagen möter smålänningarna tabelljumbon Timrå. Lagen har mötts vid tre tidigare tillfällen den här säsongen där Växjö lyckats besegra medelpadingarna vid samtliga tillfällen, senast med 3-0. Dock är inte allt frid och fröjd hos smålänningarna då man kommer från fem raka bortaförluster.

– Det blir en otroligt tuff match och vi måste vara taggade. Samtidigt så ska det bli riktigt kul att spela match igen. Men vi går ut för att vinna, det är målsättningen.