Pucksnack laddar för en fullmatad tisdag

29 januari 2013 13:50

Det är över två veckor sedan sist men ikväll är det dags igen för en fullspäckad och sprakande omgång av Elitserien. Pucksnack är programmet som går igenom alla matcher och dess förutsättningar.


I Örnsköldsvik så väntar ett hett möte mellan två lag som står på samma poäng. MODO-Frölunda. Kanske kan matchen ikväll vara en fingervisning på vilket lag som kommer placera sig högst upp i tabellen när vi summerar Elitserien.

En annan match med stor vikt för tabellen är den mellan Luleå-Linköping. Kampen om fjärdeplatsen. Just nu har Linköping den placeringen, två poäng före Luleå. Återstår att se om Linköping har befäst den placeringen efter ikväll.

Timrå åkte på en svidande förlust mot Rögle senast men får nu ladda om för en ny viktig match på hemmaplan när man tar emot Växjö. Växjö som efter tio raka segrar senast fick jubla när man vann mot MODO med 3-2. Nyförvärvet David Åslin gjorde mål direkt. Blir det samma succé för Ryan lasch som gör debut ikväll?

Brynäs har förlorat sju av sina åtta senaste matcher. Ingen rolig svit och en svit man säkerligen vill lägga bakom sig efter matchen mot AIK ikväll hemma i Läkerol Arena. AIK som närmast kommer efter en stjärnsmäll mot HV71 en match som slutade 0-6.

Rögle, seriens femte formstarkaste lag, tar ikväll sig an HV71. Den stora frågan är om Rögle ledda av Juha-Matti Aaltonen kan fortsätta knapra in på lagen ovanför i tabellen. Ska det ske vill det till en nästintill prickfri insats ikväll då man möter HV71 som jagar en serieledning.

I Löfbergs Lila Arena väntar ett riktigt toppmöte så tabelltrean Färjestad tar sig an serieledande Skellefteå. Färjestad med en stekhet Chris Lee på backplats mot Skellefteå som lär hungra efter revansch efter derbyförlusten mot Luleå i fredags.