Landslagstema i Pucksnack

3 februari 2012 17:00

I måndags presenterade förbundskapten Pär Mårts sin och Tre Kronors trupp till Oddset Hockey Games, som avgörs 9-12 februari i Ericsson Globe. Just landslagsspelare från Elitserien är också dagens tema i Pucksnack inför helgens sex elitseriematcher.


När omgång 45 av Elitserien avgörs nu på lördag kommer det att krylla av landslagsmän på isen.

Silfverberg toppar PP-ligan

Brynäs har gjort flest mål i Elitserien och lagets skyttekung Jakob Silfverberg har nu nätat i sina fyra senaste matcher. Tre Kronor-spelaren Silfverberg har klättrat till en tredjeplats i Elitseriens skytteliga och med sina 9 mål i powerplay toppar han den statistiken tillsammans med Växjös Ilkka Heikkinen.

Mårts: "Frögren är vår sheriff"

– Jonas Frögren är vår egen sheriff. Han är en riktig krigare som man kan gå ut i vilket krig som helst med och känna sig trygg med, säger förbundskaptenen Mårts om Färjestads back Jonas Frögren. På lördag ställs Frögren mot tabellettan Skellefteå.

Växjö har 3-1 i matcher mot HV71

Växjö har förlorat sina fyra senaste matcher, men har samtidigt 3-1 i matcher den här säsongen mot helgens motståndare HV71. Men på lördag ställs Lakers inte bara mot en väldigt revanschsugen smålandsrival, man möter också en finländsk landslagsman i Jesse Joensuu.

"Pettersson spelar som vi vill spela"

Frölundas POP-kedja dominerar lagets poängliga och mycket riktigt var det just trion Fredrik Pettersson/Mika Pyörälä och Mathis Olimb som visade vägen senast Frölunda mötte Timrå. Pettersson själv hyllar Frölundas boxplay-spel och lagets målvakt Frederik Andersen. Mårts säger i sin tur att Pettersson står för bra fart och för det spelsätt som Tre Kronor vill spela.

Danielsson mot Fasth i Fjällräven Center

Mötet mellan MODO och AIK är inte bara en extremt viktig match i kampen om dom högst åtråvärda slutspelsplatserna, det blir också en duell mellan Tre Kronor-spelarna Nicklas Danielsson och Viktor Fasth.

Hjalmarsson vs Jämtin i Luleå

I helgens match i Coop Arena mellan Luleå och Linköping hittar vi också flera Tre Kronor-spelare, inte minst lagens respektive skyttekungar Simon Hjalmarsson och Andreas Jämtin, eller för återigen citera Mårts:

– Man ser inte så mycket av Simon Hjalmarsson, men titta i skytteligan.

Häng med när Pucksnack höjer temperaturen inför helgens matcher!

Mer läsning:

Tre Kronors trupp till Oddset Hockey Games