Matchguider: Silfverberg: "Vill inte stirra mig blind på poängen"

2 december 2011 17:30

Brynäs har överraskat många och ligger inför omgång 27 högst upp i tabellen. Nu väntar Timrå på lördag och Jakob Silfverberg tror att det blir ett svår match. "Timrå har gått riktigt bra på slutet och vi har en fruktansvärt tuff match framför oss. Det gäller att vi har båda fötterna på jorden och spelar som vi tidigare gjort" säger BIF:s assisterande lagkapten till Hockeyligan.se.


Senast Brynäs låg etta i Elitserien var den 21 oktober 2008. 1137 dagar senare var det dags igen. En av anledningarna till att Brynäs ligger i topp är att flera av deras unga spelare klivit fram och bidragit. En av dem är Jakob Silfverberg och han ger sin syn på förstaplatsen.

– Det känns kul, vi var ju ett av de lagen som stack ut näsan innan säsongen och sa att vi skulle ligga i topp, och nu är vi där. Det gäller att vi fortsätter att mala på och spela som vi gjort tidigare. Sen gäller det att vi inte får något storhetsvansinne, säger Silfverberg och fortsätter:

– Jag tycker att vi har visat att när vi spelar vår bästa hockey är vi svårslagna. Vi har fyra bra femmor och alla kan producera. Sen utnyttjar vi att vi är ett väldigt skridskostarkt lag.

"Det klickade riktigt bra"

Silfverberg är med sina åtta poäng (4+4) på de fem senaste matcherna, tillsammans med LHC:s Carl Söderberg och FBK:s Mikael Johansson, Elitseriens mest formstarka spelare sett till poängskörden.

– Det har känts helt okej, nu på slutet har det lossnat rejält och poängen har trillat in väldigt enkelt. Det gäller att hålla i det framöver. För min egen del, eller rättare sagt vår femma har det gått bra. I torsdags var det första gången Calle (Järnkrok) och jag spelade med (Sebastian) Wännström och det klickade riktigt bra mellan oss.

Efter förra säsongens genombrott har forwarden fått ta ännu mer ansvar, bland annat åker han omkring med ett A på bröstet. Men något speicell målsättning inför säsongen har han inte haft.

– Jag gillar inte att stirra mig blind på poängen, så innan säsongen satte jag inget poängmål. Jag ville ta ett kliv till i min utveckling från förra året, och vad det skulle leda till visste jag inte.

"Timrå har visat att de är att räkna med"

I senaste omgången mötte Brynäs Växjö på bortaplan och kunde till sist gå segrande ur den bataljen med 4-2. Nu väntar säsongens tredje möte med Timrå för BIF. De två tidigare mötena har slutat med idel segrar för Brynäs, varav en efter förlängning.

– Timrå har haft en tung inledning, men man har spelat bra och förlorat många matcher med uddamålet. Men på slutet har de visat att de är att räkna med, så det ska bli kul att möta dem, säger gävlesonen och tillägger:

– Det blir en fruktansvärt tuff match. Det gäller att vi har båda fötterna på jorden och spela enkelt, tufft och rejält. Helt enkelt jobbar hårdare än Timrå.

Lördagens övriga matcher är:

Luleå - Djurgården
Linköping - HV71
Frölunda - Växjö
MODO - Färjestad

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play. För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre.

Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Nystartstema i Pucksnack
Luleå-TV: "Underbart att spela inför fullsatta läktare"
MODO-TV: "Vi vinner med 5-1" Växjö-TV: Johan Andersson inför Frölunda

Följ matcherna via Elitserien Arena

Lördagens matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".