Tacklingar från veckan som gått

2 december 2011 14:44

MODO:s Anton Hedman fortsätter att regera i tacklingsstatistiken men är inte med i dagens klipp som samlar några av tacklingarna från vecka 48. Med i klippet är däremot Djurgårdens David Printz, Färjestads Jonas Frögren och


Ännu en veckas spel i Elitserien är lagt till handlingarna och när alla lag nu minst spelat 26 matcher har det registrerats 4469 tacklingar i Elitserien 2011/2012. Under den senaste veckans spel har det tacklats flitigt och här ovan ser du ett smakprov på några av de smällarna.

Det lag som fortfarande toppar tacklingsstatistiken är Linköping. Färjestad har passerat MODO och ligger på andra plats i den tabellen. MODO ligger på tredje plats följda av Timrå och Frölunda.Det lag som tacklats minst i årets elitserie är nykomlingarna Växjö som registrerats för 277 tacklingar.

I den individuella statistiken återfinns MODO:s Anton Hedman i topp. Hedman har tacklats 80 gånger så här långt vilket på 26 matcher ger ett snitt på strax över tre tacklingar per match. Noterbart är att Hedman inte blivit utvisad en enda gång för ett regelbrott i samband med en tackling.

Observera att Elitserien Play i detta klipp endast uppmärksammar tacklingar som inte renderat i utvisning eller skada. Ishockey är en fysisk sport, men det ska tacklas enligt reglerna.