Matchguide: Ahlström: "Vi har hittat tillbaka till glädjen"

3 december 2011 17:00

I söndagens enda elitseriematch får vi se seriens formstarkaste lag mot ligans näst bästa bortalag, eller AIK mot Skellefteå. Stor matchhjälte senast för "Gnaget" blev Oscar Ahlström med sina två mål, vilket alltså var en högst bidragande orsak till att stockholmslaget tog sin fjärde seger på fem matcher. "Vi har hittat tillbaka till glädjen och energin i spelet. Nu ska vi fortsätta att vara noggranna och inte tumma på något" säger Ahlström till AIK:s hemsida inför mötet med SAIK.


I torsdagens 3-2-seger mot Linköping kvitterade AIK:s Oscar Ahlström två gånger om. Först till 1-1 och sedan till 2-2 med lite drygt tre minuter kvar av matchen.

– På första målet får jag en kalaspassning av Viklund. Jag ser att Norrena går ner ganska tidigt, så jag lättar den över honom. På andra målet får jag ett bra läge utanför tekningscirklarna i powerplay. Det var bara att blunda och skjuta, säger 25-åringen till AIK:s hemsida.

Forwarden har hittills stått för sju mål och tre assist, där tre av målen och en assist har kommit i de fem senaste matcherna.

– Det är mycket tillfälligheter. Vi har fått in några puckar och då växer självförtroendet. Det är kul att få vara med att bidra.

Formstarkt AIK går för tre poäng

AIK är just nu seriens hetaste lag och har på de fem senaste matcherna tagit tolv poäng.

– Vi har hittat tillbaka till glädjen och energin i spelet. Nu ska vi fortsätta att vara noggranna och inte tumma på något, säger Ahlström.

AIK spelar sin andra raka hemmamatch när man på söndagen tar emot Skellefteå på Hovet. Det senaste mötet lagen emellan spelades i Skellefteå och den matchen slutade med en 3-4-förlust för AIK.

– De har bra fart i sitt spel, så de gäller att vi också spelar med fart. Vi ska vara aggressiva, då är vi som bäst, säger AIK-spelaren.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play. För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre.

Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matchen via Elitserien Arena

Söndagens match följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".