Matchguider: Lundström: "Vi kommer att ta tre poäng"

5 december 2011 17:15

Timrå har lyft blicken och börjat hämta ikapp det underläge man varit i. Efter landslagsuppehållet är man seriens näst bästa lag och man har tagit ett par tunga skalper, mycket tack vare målvakten Joakim Lundström. Nu väntar MODO på hemmaplan. "Vi kommer att vinna, det är våran tur nu. De har fått sina två segrar" säger han till Hockeyligan.se.


Målvakten Joakim Lundström värvades inför den här säsongen till Medelpad och Timrå från Frölunda, och är en av anledningarna till att Timrå är ett av seriens just nu formstarkaste lag. Men det har inte varit lika bra. Säsongen inleddes trevande och man hamnade snabbt efter.

- Det har varit lite upp och ner. Jag hade en fantastisk försäsong vilket gjorde att jag höjde förväntningarna på mig själv. Vi fick en dålig säsongstart då vi förlorade mot AIK, sen vann vi lite mitt i för att det sedan skulle svänga igen. Därefter blev det 7-8 matcher som jag satt på bänken, men när jag sen fick chansen igen så har det funkat bra.

Nu har han stått sex raka matcher och har vid flera tillfällen agerat likt en vägg och hjälpt Timrå till viktiga segrar. Bland annat slog man Färjestad i torsdags, trots att karlstadlaget vann skotten med 46-22.

- Det handlar så mycket om hur man spelar som lag, bättre försvarsspel och om självförtroende. Med vinster och bra matcher får man bättre självförtroende, och utespelarna litar mer på mig och kan släppa till lite.

"Fått bättre ordning på försvaret"

Efter landslagsuppehållet har Timrå visat att man är att räkna med, och skulle serien startat den 17 oktober skulle de legat på [en andraplats](http://estat.hockeyligan.se/c/LTableDateToDate.aspx?LId=248&StartDate=2011-11-14&EndDate=2011-12-04). Lundström som stått de sex senaste matcherna och har på de matcherna en räddningsprocent på 94,4 %, vilket är att jämför med [91,35 han har](http://estat.hockeyligan.se/c/LGoalkeepers.aspx?LId=248) hela säsongen räknat. Men målvaktsspelet är inte enligt Lundström hela sanningen på att det gått bra.
- Vi åker mer skridskor, jobbar för varandra och fått bättre ordning på försvarsspelet än tidigare. Sen släpper vi nu till lite mer skott utifrån vilket gör det lättare för mig i målet, säger gävlesonen och tillägger:
- Nu gäller det först och främst att ta en match i taget. Vi har fortfarande en bit upp till säker mark i tabellen. Men fortsätter vi jobba på för varandra, ja då har vi goda chanser att vinna alla matcher framöver.
### "Det är våran tur"
För att förlänga segersviten till fem matcher måste man slå MODO hemma i E.ON Arena. Mötet blir lagets tredje för säsongen och hittills har inte medelpadingarna lycktas ta tre poäng. Men får Lundström bestämma så är MODO:s segertåg mot dem över redan i morgon.

- Vi kommer att vinna, det är våran tur nu. De har fått sina två segrar. Vi ska spela på samma sätt som vi gjort de sex senaste matcherna, jobba för varandra och lita på varandra. Då kommer vi att ta tre poäng!, avslutar målvakten.

### Tisdagens övriga matcher är:

Växjö - Skellefteå
Linköping - Frölunda

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play. För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Timrå-TV: Clabbe inför Länsderby nr 3
Lakers-TV: Mike Iggulden inför VLH-SAIK

Följ matcherna via Elitserien Arena

Tisdagens matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se. Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".